Duur: 26 min. - afl. 5 | 2016
play

Ed en Marco struinen met hun lichte penhengels hartje Den Haag af naar karper. Want zoals veel wateren binnen de bebouwde kom geldt, beschikt ook het water in de Hofstad over een uitstekend karperbestand. Licht bepakt en mobiel vist het duo in deze vijfde aflevering van VisTV Stad & Land de Haagse waterkant af. 

Met de visrijke Hofvijver bij het Binnenhof, waar helaas niet mag worden gevist, als vertrekpunt, begint het duo hun zoektocht door de stad. Aangekomen bij een mooie plantsoenvijver, worden al gauw de eerste voerplekjes gemaakt. Ed doet dat op de bodem, met een attractief mengsel van maïs, hennep en pellets. Om de vis even verderop naar de hoogste waterlaag te lokken, strooit Marco met drijvende hondenbrokken. Het vissen met drijvend aas is immers super visueel en daarmee misschien wel de meest spannende en sensationele manier om een karper te vangen.

ADO Den Haag
Al snel ziet Marco enkele karperbekjes naar de gevoerde hondenbrokjes happen en is de spanning om te snijden. Het vangen van deze vissen blijkt echter geen sinecure. Marco’s eerste aanbeet resulteert in een jammerlijke misser. Daarom stelt Ed, die als geboren en getogen Hagenees een thuiswedstrijd speelt, even later voor om te verkassen naar het voetbalstadion van ADO Den Haag. Rondom dit stadion liggen namelijk hele mooi sloten en vijvers vol met karper. Direct na aankomst zien Ed en Marco hier bovendien al een paar vissen zonnebaden.

GERELATEERDE VIDEO'S
play
Witvis en barbeel aan de IJssel
12 | 2021
24 min.
play
Snoeken in Veenwouden
11 | 2021
24 min.
play
Vliegvissen op wit- en roofvis aan de Berkel
10 | 2021
24 min.
play
Graskarper in Goeree-Overflakkee
9 | 2021
24 min.
play
Feedervissen aan de Overijsselse Vecht
8 | 2021
24 min.
play
Strandvissen in Schoorl
7 | 2021
24 min.
Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062