Duur: 25 min. - afl. 8 | 2016
play

In aflevering 8 van VisTV Stad & Land struinen Ed en Marco de oevers van de Kromme Rijn af. Dit mooie regenriviertje meandert onder de rook van de Domstad door een schitterend landschap. Bovendien geniet dit stromende water faam vanwege de grote windes die er rondzwemmen. Die staan deze aflevering dan ook bovenaan het verlanglijstje van beide presentatoren.
 
’s Ochtends vroeg arriveren Ed en Marco met de VisTV Landrover aan de Kromme Rijn. Gewapend met hun witvisuitrusting gaan ze langs de begroeide oevers op zoek naar een mooie visstek. Hoewel de zon schijnt, heeft het de voorgaande dagen flink geregend en daardoor is de waterstand behoorlijk hoog. Hierdoor staat er een stevige stroming die de visserij kan bemoeilijken. Zo op het eerste oog geen ideale omstandigheden om een leuke partij witvis te vangen. Daarom kiest het duo ervoor om vandaag gericht achter de winde, een vis die wel houdt van een beetje stroming, aan te gaan.

Ed en Marco voeren drijvende broodkorsten en vissen met een witte broodvlok aan de haak. Deze langzaam zinkende lekkernij trekt al snel de aandacht van kleinere witvis en even later slurpt ook een grote winde de eerste broodkorst naar binnen. Of het ook lukt om de schuwe windes te verschalken, zie je komende zondag vanaf 09.30 uur op RTL 7.

VisTV Next
In VisTV Next duiken we deze keer in de wereld van de vissende meiden. Nederland telt naar schatting namelijk zo’n 200.000 vissende vrouwen, meiden en meisjes. Larissa Nurra (23) uit Delft is zo’n echte ‘vischick’ en zondag voelt presentator Robert de Wilt haar daarover aan de tand. In VisTV Next vertelt ze hoe ze in het vissen is gerold, wat ze er zo leuk aan vindt en welke reacties ze zoal krijgt als mensen zien dat er een meid langs de waterkant zit te vissen.

GERELATEERDE VIDEO'S
play
Witvis en barbeel aan de IJssel
12 | 2021
24 min.
play
Snoeken in Veenwouden
11 | 2021
24 min.
play
Vliegvissen op wit- en roofvis aan de Berkel
10 | 2021
24 min.
play
Graskarper in Goeree-Overflakkee
9 | 2021
24 min.
play
Feedervissen aan de Overijsselse Vecht
8 | 2021
24 min.
play
Strandvissen in Schoorl
7 | 2021
24 min.
Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062