Duur: 26 min. - afl. 12 | 2016
play

Komende zondag reizen Ed en Marco in de twaalfde en laatste aflevering van VisTV Stad & Land af naar de IJssel bij Brummen. Op de grens van Gelderland en Overijssel probeert het duo in het eerste ochtendlicht met kunstaas roofblei te verschalken. Daarna schakelen ze over op feederhengels en vormt witvis de target.
 
Bij het krieken van de dag arriveren Ed en Marco aan de heerlijk rustige oevers van de Gelderse IJssel. Deze hard stromende rivier met een drukke beroepsvaart kent een goede visstand. De rivier staat vooral bekend om het goede bestand aan winde, brasem, barbeel en roofblei. Om laatstgenoemde vissoort te foppen, begint het duo met spinhengels en kleine plugjes. Later op de dag schakelen Ed en Marco over op de feederhengel. Of het ze lukt een roofblei of misschien wel een barbeel te vangen zie je komende zondag vanaf 09.30 uur op RTL7.

VisTV Next gaat struinen op karper
In VisTV Next gaan presentatoren Robert de Wilt en Ties Ittmann dit keer samen op pad: struinend karpervissen, wat hun favoriete visserij is. Dat is namelijk een hele leuke, laagdrempelige en goedkope manier om succesvol op karper te vissen, zeker in het voorjaar en de zomer. Gewapend met slechts een hengel, net, onthaakmat, kleine rugzak en wat maïs en hondenbrokken laten Robert en Ties zien dat karpervissen echt niet per se een zaak is van rodpods, nachtvissen, bivy’s en kilo’s boilies. Het kan veel leuker en spannender!

GERELATEERDE VIDEO'S
play
Witvis en barbeel aan de IJssel
12 | 2021
24 min.
play
Snoeken in Veenwouden
11 | 2021
24 min.
play
Vliegvissen op wit- en roofvis aan de Berkel
10 | 2021
24 min.
play
Graskarper in Goeree-Overflakkee
9 | 2021
24 min.
play
Feedervissen aan de Overijsselse Vecht
8 | 2021
24 min.
play
Strandvissen in Schoorl
7 | 2021
24 min.
Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062