volgorde:
play
VIS TV XL 2022 aflevering 4

Presentator Daniël Weijers gaat in deze aflevering op pad met Hyppo Wanders voor een vliegvisavontuur in Twente. De heren stappen in hun bellyboats bij de Regge en vissen vanaf de kant aan de Dinkel, waarbij serpeling en voorn de doelsoorten zijn. Tamme trekt naar het Friese wad om een visdag van het Open Fries Kampioenschap Kustvissen te volgen. Fanatiek kustvisser Ronnie van Beem laat Tamme zien hoe hij zo’n dag beleeft en wat hem in het kustvissen drijft.

play
VIS TV XL 2022 aflevering 3

Deze week in VIS TV XL reizen Thom en Pieter af naar het pittoreske Limburgse Thorn. Hier gaan ze voor het vangen van een kopvoorn. Liselot duikt deze week in de sportvisregels. Daniël gaat op pad met ecoloog en filmer Arthur de Bruin en neemt een kijkje in de Nederlandse onderwaterwereld. Je ziet het aankomende zondag om 09:30u. op RTL7

 

play
VIS TV XL 2022 aflevering 2

In de tweede aflevering van VIS TV XL duiken Tamme en Daniel samen in de wereld van het hightech roofvissen, gaat Liselot op onderzoek uit aan de Waal en vist Thom aan de kust met wereldkampioen Linda van de Velde.

play
VIS TV XL aflevering 1

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen VIS TV XL gaat Tamme op pad met Peter Urscheler. Ze gaan samen trotten aan de IJssel bij Doesburg. Liselot gaat op onderzoek uit langs de Hunze en Daniel gaat loodvrij vissen met een bijzonder duo.

#ikvisloodvrij

In de eerste aflevering van VISTVXL gaat Daniël op bezoek bij vader en zoon Gerrit en Bart Hannink uit Enschede. Zij vissen met hun zelfgemaakte loodvrije en visvriendelijke gewichten. Omdat Gerrit het belangrijk vindt voor de natuur, de vissen én de portemonnee wil hij zijn ontwerp graag delen met andere vissers. Lood wordt door veel sportvissers gebruikt als verzwaring van de vislijn, in kunstaas en in voerkorven. Door verlies kan dit vislood in het milieu terechtkomen. Lood is schadelijk voor mens en dier. De Nederlandse hengelsport zet zich al jaren in voor een schoon watermilieu

 

Hunze terug in oude staat

In de eerste aflevering van VIS TV XL gaat Liselot op pad met Peter Paul Schollema, Aquatisch ecoloog Waterschap Hunze en Aa’s. Het terugbrengen van de Hunze in de oude staat, samen met de aanleg van vistrappen en vispassages, zorgt ervoor dat de vis weer kan migreren. Om onderdeel te worden van het Natuurnetwerk Nederland, wordt het Hunzestroomdal de komende tijd verder ingericht en in de oude staat teruggebracht. Door kanalisering werd de Hunze veel breder en dieper en stroomde nauwelijks meer. Voor de komende jaren staat het doortrekken van de Hunze naar de Waddenzee centraal.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062