Komende zondag staat alweer de achtste en laatste aflevering van VIS TV XL op de rol. De slotuitzending van dit seizoen zit boordevol leuke onderwerpen en belicht heel verschillende vistechnieken. Zo gaat Thom vliegvissen in de Limburgse beken, sluit Tamme zijn ‘Elfstedenvistocht’ af met roofvis en werpt Daniel zijn feederhengels uit aan de Amstel. Mis deze laatste aflevering van VIS TV XL niet en stem je televisie zondag om 09.00 uur af op RTL 7!

Voor de laatste VIS TV XL-uitzending reist Thom af naar Noord-Limburg. Hier struint hij met Thijs Belgers – local en fervent vliegvisser – twee beken af op zoek naar witvis die ze met de vlieg willen verleiden. Daarbij waden ze door een bijzonder, bijna on-Nederlands landschap en laten ze zien dat je met een basic uitrusting tal van vissoorten kunt vangen. In de Niers haakt Thom bijvoorbeeld een prachtige winde en in de Roer – het thuiswater van Thijs – komt er een niet-alledaagse vangst boven water. Wat dat precies is, zie je zondag.

Beroemde Fries aan boord
De ‘Elfstedenvistocht’ van Tamme wordt uiteraard afgesloten op de Bonkevaart in Leeuwarden –het eindpunt van de Elfstedentocht. Hij stapt nog één keer aan boord van zijn schip. Samen met de beroemdste zanger van Friesland weet Tamme enkele mooie snoeken te vangen op de Bonkevaart. Daarna duikt Tamme de stad in met Jouke Jansma en René van de Brug.
Met deze bekende roofvissers vist hij een streetfishsessie. 

Harken en feederen
Voor het volgende item stapt Marco ook aan boord van een boot. Dit keer is dat echter geen visboot, maar een harkboot van Sportvisserij Groningen Drenthe. Zo ziet hij hoe dit innovatieve schip het waterplantenprobleem op een visvriendelijke manier aanpakt. Tot slot bouwen Daniël en Sjors Milder hun feederplateaus op aan de Amstel net buiten Amsterdam. Hier vertelt Sjors hoe je zonder al teveel poespas heel erg efficiënt kunt vissen met de feederhengel. Met deze no-nonsense aanpak vangen ze enkele grote Amsterdamse ‘platten’.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
STRUINEN OP STADSKARPER IN DE BIJLMER

VIS TV-fans kunnen komende zondag uitzien naar een gloednieuw visavontuur van Marco Kraal. In deze zevende aflevering gaat hij op pad met Raymond Hakkert, die laat zien hoe je met simpel materiaal de ‘stadskarper’ aan de schubben komt. 

play
ZONDAG ZEEBAARZEN MET ZAGERS

In deze zesde aflevering gaat Marco Kraal letterlijk de boot in met Sam van Ierland en zijn vader. Onder een strakblauwe lucht vissen de drie op zeebaars. Sam laat ondanks zijn jonge leeftijd zien dat hij het spelletje door en door snapt.

play
Sneak preview VIS TV aflevering 5

Bekijk nu alvast twee fragmenten van aflevering 5 met Paula Petiet.

 

play
VIS TV 2019 Aflevering 5 - Feederen en trotten met Paula Petiet

In deze vijfde aflevering van het seizoen gaat presentator Marco Kraal met verstokt witvisser Paula Petiet achter de voorn en brasem aan...

play
VIS TV Vlog #28 Decembersnoeken met Jan Willem

Eind december is Jan Willem er nog even op uit getrokken om een leuke vlog te maken. Met heel licht materiaal is hij gaan snoeken in de Groningse polderwateren. Bekijk nu de nieuwe vlog van Jan Willem.

 

play
Kijk nu aflevering 4 terug: Giga baars met Pieter-Bas

In deze aflevering vist Marco Kraal bij het Eiland van Maurik samen met baarspikeur Pieter-Bas Broeckx. Hij laat Marco zien hoe je met de modernste technieken gericht op grote baars vist én dat doorzetten loont.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062