Na een seizoen zonder vaste vismaat krijgt VIS TV-presentator Marco Kraal in 2020 gezelschap van fanatiek sportvisser Daniël Weijers. Samen gaan de twee op zoek naar de meest ruige, waterrijke natuur van Nederland. Met als ondertitel ‘Back to Nature’ staat de 25e editie van VIS TV garant voor verrassende en avontuurlijke sportvis-tv.

Daniël Weijers (29), de nieuwe vismaat van Marco, is ondanks zijn jonge leeftijd een bekend gezicht in de sportvisserij. De geboren Noordwijkerhouter zet zich al jaren vol passie in voor vissende jeugd vanuit zijn baan bij Sportvisserij Nederland. Daniël zeer actief op sociale media waar hij onder andere Vlogs maakt over zijn visavonturen en een logboek van zijn vangsten bijhoudt op Instagram. Ook heeft hij Nederlands bekendste vlogger ‘Enzo Knol’ aan het vissen gekregen en promoten zij samen regelmatig de sportvisserij onder de jeugd.

Foto: Lieven Engelen

Waternatuur

Dat Nederland niet alleen een geweldig sportvisland is maar ook schitterende (water)natuur heeft, blijkt al tijdens de eerste aflevering die zich in de Biesbosch afspeelt. Bij het krieken van de dag varen Marco en Daniël met een Canadese kano door het Wantij om met de feeder en spinhengel op de Nieuwe Merwede te gaan vissen. Naast mooie windes vangen ze deze dag ook diverse roofvissen. In de overige elf afleveringen vissen Marco en Daniël onder meer wadend in de Limburgse Roer en op karper in de Witte Bergen in Brabant.

Outdoor en avontuur

Outdoor en avontuur staan niet voor niets centraal in dit jubileumseizoen van VIS TV. Sportvisserij Nederland wil ook aan niet-sportvissers laten zien dat sportvissen om veel meer draait dan alleen het vangen van vis. Met het nieuwe seizoen wordt sportvissen als gezonde buitenactiviteit in de fantastische natuur van Nederland gepromoot.

Uitzendschema

De eerste aflevering van VIS TV 2020 is op zondag 5 januari vanaf 09.30 uur op RTL 7 te zien. De volgende elf uitzendingen worden daarna elke zondag om 09.30 uur uitgezonden. Aansluitend is steeds de herhaling van het weekend ervoor te zien. 

 1. 05/01 Witvis en roofvis - Biesbosch
 2. 12/01 Karper - Asten
 3. 19/01 Snoek - Peizerdiep
 4. 26/01 Platvis - Oostkapelle
 5. 02/02 Grote baars - Gravenbol
 6. 09/02 Witvis - Roer
 7. 16/02 Karper en snoek - De Peel
 8. 23/02 Roofvis en witvis - IJssel
 9. 01/03 Zeebaarzen - Huisduinen
 10. 08/03 Snoek - de Alde Feanen
 11. 15/03 Snoekbaars doodaas - Schermer
 12. 22/03 Roofvis - Lithse Ham

Uitzendschema onder voorbehoud.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Deze week VIS TV 2017 op RTL7

Vanaf vandaag zendt RTL7 het hele seizoen uit van VIS TV 2017. De afleveringen zijn te zien tussen 11.30 uur en 12.30 uur. 

play
Struinend snoeken als vanouds met Bertus Rozemeijer in VIS TV

In het vierde en laatste deel van de speciale jubileumserie van VIS TV – aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7 – gaat Ed opnieuw achter de snoek aan met Bertus Rozemeijer, een onbetwist icoon binnen de Nederlandse roofvisserij en een van zijn trouwste gasten in het programma.

play
VIS TV Archief 1996: Roofvissen met Bertus Rozemeijer

In de laatste aflevering van 25 Jaar VIS TV duiken we heel diep het archief in. In het eerste seizoen was Bertus Rozemeijer al te gast. In de seizoenen daarna is Bertus nog een aantal keer te gast geweest in verschillende roofvis reportages. Bekijk nu alvast de oude aflevering uit 1996!

 

play
RTL 7 zendt opnieuw VIS TV uit

Omdat VIS TV dit jaar 25 jaar bestaat, worden alle afleveringen nog eens uitgezonden van 2018 terug tot 2009. Meer info..

play
Strandvissen bij Domburg met Henri Karremans

In het 3e deel van de vierdelige jubileumserie van VIS TV – komende zondag om 09:30 uur op RTL 7 – vist Ed Stoop vanaf het strand bij Domburg met zeevisser pur sang én huidig bondscoach bootvissen Henri Karremans. De doelsoorten zijn onder meer zeebaars en bot.

play
VIS TV Archief 2015: Strandvissen met Henri Karremans

In 2015, een paar maanden voor dat Nederland het WK Kustvissen won onder leiding van Henri Karremans, visten Ed en Marco een wedstrijdje aan tegen het Nationale Zeevisteam U21 vanaf het strand in Domburg. Bekijk nu de aflevering uit 2015!

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062