Na een seizoen zonder vaste vismaat krijgt VIS TV-presentator Marco Kraal in 2020 gezelschap van fanatiek sportvisser Daniël Weijers. Samen gaan de twee op zoek naar de meest ruige, waterrijke natuur van Nederland. Met als ondertitel ‘Back to Nature’ staat de 25e editie van VIS TV garant voor verrassende en avontuurlijke sportvis-tv.

Daniël Weijers (29), de nieuwe vismaat van Marco, is ondanks zijn jonge leeftijd een bekend gezicht in de sportvisserij. De geboren Noordwijkerhouter zet zich al jaren vol passie in voor vissende jeugd vanuit zijn baan bij Sportvisserij Nederland. Daniël zeer actief op sociale media waar hij onder andere Vlogs maakt over zijn visavonturen en een logboek van zijn vangsten bijhoudt op Instagram. Ook heeft hij Nederlands bekendste vlogger ‘Enzo Knol’ aan het vissen gekregen en promoten zij samen regelmatig de sportvisserij onder de jeugd.

Foto: Lieven Engelen

Waternatuur

Dat Nederland niet alleen een geweldig sportvisland is maar ook schitterende (water)natuur heeft, blijkt al tijdens de eerste aflevering die zich in de Biesbosch afspeelt. Bij het krieken van de dag varen Marco en Daniël met een Canadese kano door het Wantij om met de feeder en spinhengel op de Nieuwe Merwede te gaan vissen. Naast mooie windes vangen ze deze dag ook diverse roofvissen. In de overige elf afleveringen vissen Marco en Daniël onder meer wadend in de Limburgse Roer en op karper in de Witte Bergen in Brabant.

Outdoor en avontuur

Outdoor en avontuur staan niet voor niets centraal in dit jubileumseizoen van VIS TV. Sportvisserij Nederland wil ook aan niet-sportvissers laten zien dat sportvissen om veel meer draait dan alleen het vangen van vis. Met het nieuwe seizoen wordt sportvissen als gezonde buitenactiviteit in de fantastische natuur van Nederland gepromoot.

Uitzendschema

De eerste aflevering van VIS TV 2020 is op zondag 5 januari vanaf 09.30 uur op RTL 7 te zien. De volgende elf uitzendingen worden daarna elke zondag om 09.30 uur uitgezonden. Aansluitend is steeds de herhaling van het weekend ervoor te zien. 

 1. 05/01 Witvis en roofvis - Biesbosch
 2. 12/01 Karper - Asten
 3. 19/01 Snoek - Peizerdiep
 4. 26/01 Platvis - Oostkapelle
 5. 02/02 Grote baars - Gravenbol
 6. 09/02 Witvis - Roer
 7. 16/02 Karper en snoek - De Peel
 8. 23/02 Roofvis en witvis - IJssel
 9. 01/03 Zeebaarzen - Huisduinen
 10. 08/03 Snoek - de Alde Feanen
 11. 15/03 Snoekbaars doodaas - Schermer
 12. 22/03 Roofvis - Lithse Ham

Uitzendschema onder voorbehoud.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Alle pijlen op roofvis in slotaflevering VIS TV XL

Na zeven kersverse uitzendingen vol sportvisverhalen en reportages nadert VIS TV XL 2020 alweer zijn einde. In de laatste aflevering – aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7 – vissen de reporters uitsluitend op roofvis, variërend van meerval tot baars, snoekbaars en snoek.

play
Monstermeerval en gladde haai in aflevering 7 VIS TV XL

Sportvismagazine VIS TV XL staat komend weekend garant voor zoet én zout spektakel. In de op één na laatste aflevering van het seizoen – zondag om 09:30 uur op RTL 7 – gaat het vizier onder meer op meerval en haai.

play
Karperen met Thom

Herken jij dat gevoel wanneer het niet helemaal uitpakt zoals verwacht?

play
Streetfishing en karpervissen vanuit de boot in aflevering 6 VIS TV XL

Fans van VIS TV XL met een voorliefde voor statisch vissen kunnen komend weekend hun hart ophalen. In aflevering 6 – aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7 – wordt de karper zowel vanaf de kant als vanuit de boot belaagd.

play
Wildwater snoeken op de rivier

Jan Willem gaat roofvissen in het beneden rivierengebied met expert Jeremy Staverman in barre omstandigheden. Bekijk nu alvast de eerste beelden!

 

play
Beet voor Tamme

Tamme Smit is in Dokkum, waar hij de visparel Tolhuispark bezoekt. Al vissend legt hij uit wat een visparel kenmerkt, waarom het er zo fijn vissen is en waar in Nederland je ze zoal kunt vinden.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062