Na een seizoen zonder vaste vismaat krijgt VIS TV-presentator Marco Kraal in 2020 gezelschap van fanatiek sportvisser Daniël Weijers. Samen gaan de twee op zoek naar de meest ruige, waterrijke natuur van Nederland. Met als ondertitel ‘Back to Nature’ staat de 25e editie van VIS TV garant voor verrassende en avontuurlijke sportvis-tv.

Daniël Weijers (29), de nieuwe vismaat van Marco, is ondanks zijn jonge leeftijd een bekend gezicht in de sportvisserij. De geboren Noordwijkerhouter zet zich al jaren vol passie in voor vissende jeugd vanuit zijn baan bij Sportvisserij Nederland. Daniël zeer actief op sociale media waar hij onder andere Vlogs maakt over zijn visavonturen en een logboek van zijn vangsten bijhoudt op Instagram. Ook heeft hij Nederlands bekendste vlogger ‘Enzo Knol’ aan het vissen gekregen en promoten zij samen regelmatig de sportvisserij onder de jeugd.

Foto: Lieven Engelen

Waternatuur

Dat Nederland niet alleen een geweldig sportvisland is maar ook schitterende (water)natuur heeft, blijkt al tijdens de eerste aflevering die zich in de Biesbosch afspeelt. Bij het krieken van de dag varen Marco en Daniël met een Canadese kano door het Wantij om met de feeder en spinhengel op de Nieuwe Merwede te gaan vissen. Naast mooie windes vangen ze deze dag ook diverse roofvissen. In de overige elf afleveringen vissen Marco en Daniël onder meer wadend in de Limburgse Roer en op karper in de Witte Bergen in Brabant.

Outdoor en avontuur

Outdoor en avontuur staan niet voor niets centraal in dit jubileumseizoen van VIS TV. Sportvisserij Nederland wil ook aan niet-sportvissers laten zien dat sportvissen om veel meer draait dan alleen het vangen van vis. Met het nieuwe seizoen wordt sportvissen als gezonde buitenactiviteit in de fantastische natuur van Nederland gepromoot.

Uitzendschema

De eerste aflevering van VIS TV 2020 is op zondag 5 januari vanaf 09.30 uur op RTL 7 te zien. De volgende elf uitzendingen worden daarna elke zondag om 09.30 uur uitgezonden. Aansluitend is steeds de herhaling van het weekend ervoor te zien. 

 1. 05/01 Witvis en roofvis - Biesbosch
 2. 12/01 Karper - Asten
 3. 19/01 Snoek - Peizerdiep
 4. 26/01 Platvis - Oostkapelle
 5. 02/02 Grote baars - Gravenbol
 6. 09/02 Witvis - Roer
 7. 16/02 Karper en snoek - De Peel
 8. 23/02 Roofvis en witvis - IJssel
 9. 01/03 Zeebaarzen - Huisduinen
 10. 08/03 Snoek - de Alde Feanen
 11. 15/03 Snoekbaars doodaas - Schermer
 12. 22/03 Roofvis - Lithse Ham

Uitzendschema onder voorbehoud.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Ochtendgloren aan de IJssel

Nog vóór zonsopkomst kiezen Marco en Daniël met een kaart op de motorkap hun stekken. Het plan: kribhoppen met spinhengels en shads. Snoekbaars is de meest verwachte vis. Genietend van de zonsopkomst en het kenmerkende rivierlandschap vangen de twee al snel enkele mooie exemplaren. Het hoge water stroomt ondertussen lekker door.

play
KRIBHOPPEN LANGS DE IJSSEL IN 8E AFLEVERING VIS TV

Na hun avontuur in de Peel zetten Marco en Daniël komende zondag koers naar Gelderland voor een gevarieerde visdag aan de rivier. Aan de IJssel bij Voorst starten ze op roofvis, waarna het tweede deel van de dag in het teken van in witvis staat.

play
Friese wintersnoek op doodaas

In deze vlog trekt Tamme weer het Friese water op met zijn boot, dit keer om samen met Werner achter de wintersnoeken aan te gaan.

play
STRUINEN IN DE PEEL

Aangekomen in het karakteristieke Peellandschap met een bonte mix van bomen, landerijen en oude bunkers even op zich inwerken. Vissen in deze omgeving is een beleving op zich. Bekijk nu alvast de eerste beelden!

play
AFLEVERING 7 VIS TV: VISPRET IN DE PEEL

Met karper en snoek in het vizier blijven presentatoren Marco Kraal en Daniël Weijers voor aflevering 7 van VIS TV in het zuiden van het land. In de Peel, op de grens van Limburg en Brabant, starten ze hun visdag aan het zogeheten Defensiekanaal.

play
Nieuwe vlog: Snoekbaars op doodaas

In de vorige vlog ving Tamme nog mega snoeken, dit keer is hij weer op pad met Werner om achter de snoekbaars met doodaas aan te gaan!

 

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062