Na een seizoen zonder vaste vismaat krijgt VIS TV-presentator Marco Kraal in 2020 gezelschap van fanatiek sportvisser Daniël Weijers. Samen gaan de twee op zoek naar de meest ruige, waterrijke natuur van Nederland. Met als ondertitel ‘Back to Nature’ staat de 25e editie van VIS TV garant voor verrassende en avontuurlijke sportvis-tv.

Daniël Weijers (29), de nieuwe vismaat van Marco, is ondanks zijn jonge leeftijd een bekend gezicht in de sportvisserij. De geboren Noordwijkerhouter zet zich al jaren vol passie in voor vissende jeugd vanuit zijn baan bij Sportvisserij Nederland. Daniël zeer actief op sociale media waar hij onder andere Vlogs maakt over zijn visavonturen en een logboek van zijn vangsten bijhoudt op Instagram. Ook heeft hij Nederlands bekendste vlogger ‘Enzo Knol’ aan het vissen gekregen en promoten zij samen regelmatig de sportvisserij onder de jeugd.

Foto: Lieven Engelen

Waternatuur

Dat Nederland niet alleen een geweldig sportvisland is maar ook schitterende (water)natuur heeft, blijkt al tijdens de eerste aflevering die zich in de Biesbosch afspeelt. Bij het krieken van de dag varen Marco en Daniël met een Canadese kano door het Wantij om met de feeder en spinhengel op de Nieuwe Merwede te gaan vissen. Naast mooie windes vangen ze deze dag ook diverse roofvissen. In de overige elf afleveringen vissen Marco en Daniël onder meer wadend in de Limburgse Roer en op karper in de Witte Bergen in Brabant.

Outdoor en avontuur

Outdoor en avontuur staan niet voor niets centraal in dit jubileumseizoen van VIS TV. Sportvisserij Nederland wil ook aan niet-sportvissers laten zien dat sportvissen om veel meer draait dan alleen het vangen van vis. Met het nieuwe seizoen wordt sportvissen als gezonde buitenactiviteit in de fantastische natuur van Nederland gepromoot.

Uitzendschema

De eerste aflevering van VIS TV 2020 is op zondag 5 januari vanaf 09.30 uur op RTL 7 te zien. De volgende elf uitzendingen worden daarna elke zondag om 09.30 uur uitgezonden. Aansluitend is steeds de herhaling van het weekend ervoor te zien. 

 1. 05/01 Witvis en roofvis - Biesbosch
 2. 12/01 Karper - Asten
 3. 19/01 Snoek - Peizerdiep
 4. 26/01 Platvis - Oostkapelle
 5. 02/02 Grote baars - Gravenbol
 6. 09/02 Witvis - Roer
 7. 16/02 Karper en snoek - De Peel
 8. 23/02 Roofvis en witvis - IJssel
 9. 01/03 Zeebaarzen - Huisduinen
 10. 08/03 Snoek - de Alde Feanen
 11. 15/03 Snoekbaars doodaas - Schermer
 12. 22/03 Roofvis - Lithse Ham

Uitzendschema onder voorbehoud.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Karper, zeeforel en poldersnoek in aflevering 2 VIS TV XL

Deze week laat Daniel zien hoe je verantwoord op karper vist, gaat Thom snoeken in de polder, Tamme ontdekt nieuw vispaswater en Jan Willem ziet dat de zeeforel terug is in Drenthe. 

 

 

play
Hongerige snoeken in Gouda

In de polders rond Gouda gaat Thom op snoek vissen met ervaren roofvisser Ruben Dekkers uit België.

Zondagochtend 09:30 uur op RTL7.

play
Karpers spotten

Daniel gaat met zijn vismaat Sijmen van der Berg in de polders rond Schermerhorn vissen. Ze laten zien hoe je verantwoord op karper vist.

Zondagochtend 09:30 uur op RTL7.

play
VIS TV XL - Baarsvissen met de Carolina rig

Thom is in Kerkdriel om met Hugo Hegeman op grote baars te vissen op de Zandmeren met de Carolina rig.

play
Grote baars in Kerkdriel

In Kerkdriel is Thom samen met Hugo Hegeman op zoek naar dikke baarzen. Al wadend in het nog koude water en in de regen weet Hugo de eerste baars te vangen. Bekijk nu alvast de eerste beelden!

play
Kroeskarpers en megabaarzen in 1e aflevering VIS TV XL 2020

Wie ook deze zomer op televisie van sportvissen wil blijven genieten, kan komende zondag terecht op RTL 7 voor de kick-off van VIS TV XL 2020. In de eerste aflevering van het hagelnieuwe seizoen gaat het vizier onder meer op kroeskarper en roofvis.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062