Na een seizoen zonder vaste vismaat krijgt VIS TV-presentator Marco Kraal in 2020 gezelschap van fanatiek sportvisser Daniël Weijers. Samen gaan de twee op zoek naar de meest ruige, waterrijke natuur van Nederland. Met als ondertitel ‘Back to Nature’ staat de 25e editie van VIS TV garant voor verrassende en avontuurlijke sportvis-tv.

Daniël Weijers (29), de nieuwe vismaat van Marco, is ondanks zijn jonge leeftijd een bekend gezicht in de sportvisserij. De geboren Noordwijkerhouter zet zich al jaren vol passie in voor vissende jeugd vanuit zijn baan bij Sportvisserij Nederland. Daniël zeer actief op sociale media waar hij onder andere Vlogs maakt over zijn visavonturen en een logboek van zijn vangsten bijhoudt op Instagram. Ook heeft hij Nederlands bekendste vlogger ‘Enzo Knol’ aan het vissen gekregen en promoten zij samen regelmatig de sportvisserij onder de jeugd.

Foto: Lieven Engelen

Waternatuur

Dat Nederland niet alleen een geweldig sportvisland is maar ook schitterende (water)natuur heeft, blijkt al tijdens de eerste aflevering die zich in de Biesbosch afspeelt. Bij het krieken van de dag varen Marco en Daniël met een Canadese kano door het Wantij om met de feeder en spinhengel op de Nieuwe Merwede te gaan vissen. Naast mooie windes vangen ze deze dag ook diverse roofvissen. In de overige elf afleveringen vissen Marco en Daniël onder meer wadend in de Limburgse Roer en op karper in de Witte Bergen in Brabant.

Outdoor en avontuur

Outdoor en avontuur staan niet voor niets centraal in dit jubileumseizoen van VIS TV. Sportvisserij Nederland wil ook aan niet-sportvissers laten zien dat sportvissen om veel meer draait dan alleen het vangen van vis. Met het nieuwe seizoen wordt sportvissen als gezonde buitenactiviteit in de fantastische natuur van Nederland gepromoot.

Uitzendschema

De eerste aflevering van VIS TV 2020 is op zondag 5 januari vanaf 09.30 uur op RTL 7 te zien. De volgende elf uitzendingen worden daarna elke zondag om 09.30 uur uitgezonden. Aansluitend is steeds de herhaling van het weekend ervoor te zien. 

 1. 05/01 Witvis en roofvis - Biesbosch
 2. 12/01 Karper - Asten
 3. 19/01 Snoek - Peizerdiep
 4. 26/01 Platvis - Oostkapelle
 5. 02/02 Grote baars - Gravenbol
 6. 09/02 Witvis - Roer
 7. 16/02 Karper en snoek - De Peel
 8. 23/02 Roofvis en witvis - IJssel
 9. 01/03 Zeebaarzen - Huisduinen
 10. 08/03 Snoek - de Alde Feanen
 11. 15/03 Snoekbaars doodaas - Schermer
 12. 22/03 Roofvis - Lithse Ham

Uitzendschema onder voorbehoud.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Back to Nature in Drenthe

Op de vroege koude ochtend, aangekomen in Drenthe, maken Marco en Daniel zich op voor een hele mooie visdag op het Peizerdiep.

play
DRENTSE BEEKSNOEK IN DERDE AFLEVERING VIS TV 2020

Na twee visavonturen in Zuid-Nederland reizen VIS TV-presentatoren Marco Kraal en Daniël Weijers aanstaande zondag af naar Drenthe. Bepakt met kunstaas- en vliegenhengel stappen de twee in een Canadese kano om in diverse beken te vissen op snoek.

play
Brabantse boskarpers in aflevering 2 VIS TV 2020

VIS TV-liefhebbers kunnen komende zondag weer uitzien naar een spannend en sfeervol visavontuur. In deze tweede aflevering trekken presentatoren Marco Kraal en Daniël Weijers de Brabantse bossen in op zoek naar karper.

play
Witvis en roofvis in de Biesbosch in aflevering 1

Fans van VIS TV kunnen vanaf aanstaande zondag weer genieten van een kersvers seizoen vol visavonturen in eigen land. In aflevering 1 gaan presentatoren Marco Kraal en Daniël Weijers in de Biesbosch per kano én te voet op zoek naar witvis en roofvis.

play
Daniel en Marco verkennen de Biesbosch

VIS TV gaat dit seizoen ‘Back to Nature’ en staat garant voor verrassende en avontuurlijke sportvis-tv.

Nieuwe soundtrack VIS TV: "Born Free"

Voor het nieuwe seizoen VIS TV is er gekozen voor een nieuwe soundtrack. Beluister hier het nummer!

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062