Voor de twaalfde en laatste VIS TV-aflevering van dit seizoen rijden Marco en Daniël naar de Lithse Ham in Noord-Brabant. Op een zomerse dag gaan de twee hier werpend met kunstaas achter de roofvis aan.

In alle vroegte installeren de mannen hun basiskamp aan de oevers van de uitgestrekte Maasplas, die onder meer bekend staat om zijn grote baarzen en roofblei. Daniël vindt het water warm genoeg voor een zwembroek, terwijl Marco het bij zijn waadpak houdt. Terwijl het duo de plantenrijke ondieptes bestookt met onder meer poppers en plugjes, dromen ze hun hengels al krom. Al snel zijn de eerste rovers ook écht een feit.

Na de laatste lunch van het seizoen, die uitmondt in een culinaire ontdekkingsreis,  stappen Marco en Daniël in hun bellyboats in een poging om met broodkorsten winde te vangen. Die vissoort werkt vandaag helaas niet mee. Zodra ze terugschakelen naar het vertrouwde kunstaas, begint de teller weer te lopen. Zullen Marco en Daniël het seizoen met een bijzondere vangst afsluiten?

Je ziet het aanstaande zondag 22 maart vanaf 09:30 uur op RTL 7.

Spectaculaire televisie

Talrijke hengelsportdisciplines, bijzondere locaties en vissoorten komen voorbij in het nieuwe seizoen van VIS TV. Twaalf afleveringen lang trekken Marco en Daniël kriskras door het land om in de ruigste, waterrijke natuur van Nederland te vissen. Daarmee staat VIS TV 2020 meer dan ooit garant voor avontuurlijke sportvistelevisie.

Outdoor en avontuur

Outdoor en avontuur staan niet voor niets centraal in dit jubileumseizoen van VIS TV. Sportvisserij Nederland wil met het programma ook aan niet-sportvissers laten zien dat sportvissen veel meer is dan alleen het vangen van vis. Met de fantastische natuur van Nederland als decor wordt sportvissen als gezonde buitenactiviteit gepromoot.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Karperen met Thom

Herken jij dat gevoel wanneer het niet helemaal uitpakt zoals verwacht?

play
Streetfishing en karpervissen vanuit de boot in aflevering 6 VIS TV XL

Fans van VIS TV XL met een voorliefde voor statisch vissen kunnen komend weekend hun hart ophalen. In aflevering 6 – aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7 – wordt de karper zowel vanaf de kant als vanuit de boot belaagd.

play
Wildwater snoeken op de rivier

Jan Willem gaat roofvissen in het beneden rivierengebied met expert Jeremy Staverman in barre omstandigheden. Bekijk nu alvast de eerste beelden!

 

play
Beet voor Tamme

Tamme Smit is in Dokkum, waar hij de visparel Tolhuispark bezoekt. Al vissend legt hij uit wat een visparel kenmerkt, waarom het er zo fijn vissen is en waar in Nederland je ze zoal kunt vinden.

play
Feederen en riviersnoekbaarzen in 5e aflevering VIS TV XL

Het nieuwe seizoen van VIS TV XL is alweer tot halverwege gevorderd. In de vijfde aflevering – aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7 – wordt onder meer feederend en met gummi kunstaas op de rivier gevist.

play
Forelvissen in Sint Annaparochie

Jan Willem vist een dag met Mariska van den Broek op de forellenvijver in Sint Annaparochie. Bekijk nu alvast de eerste beelden!

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062