Sportvismagazine VIS TV XL staat komend weekend garant voor zoet én zout spektakel. In de op één na laatste aflevering van het seizoen – zondag om 09:30 uur op RTL 7 – gaat het vizier onder meer op meerval en haai.

Presentator Jan Willem reist af naar een stadsvijver in Emmen voor een loodvrije visdag met karperspecialist Albert Schippers. Hij laat zien welke alternatieven voor lood er zijn, hoe je ze gebruikt én waarom loodvrij vissen belangrijk is. Tamme Smit struint met twee jonge sportvissers de Groningse en Friese polder af naar roofvis. Tijdens het vissen vertellen de jongens voluit over hun passie en legt Tamme uit hoe de MeeVIStoestemming werkt.

Mysterieuze vis

Presentator Daniël Weijers gaat de zee op met haaienexpert en onderzoeker Niels Breve. Vlak voor de Zeeuwse kust – vlakbij Neeltje Jans – gaat het anker uit en vissen de twee met zagers op gladde haai. Niels vertelt ondertussen hoe haaienonderzoek in zijn werk gaat en waarom die kennis helpt om haaien te beschermen. Thom Beentjes in zijn bellyboat voor een meervalsessie op de Limburgse Maas. Gids en expert Tobias Stuurman legt ter plaatse uit waar je deze mysterieuze vis zoal kunt verwachten en hoe je hem verleidt. Zou het tweetal daar ook in slagen?

Je ziet het aanstaande zondag 12 juli om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Ook het derde seizoen staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan vaak mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten kriskras door het land komen ze op de mooiste plekken en bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. In het nieuwe seizoen wordt onder meer stilgestaan bij vismigratie, loodvervangers en de palingstand.

Praktische tips

Vissen doen de reporters ook weer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt aan bod, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waarmee zowel beginnende als gevorderde sportvissers hun voordeel kunnen doen.

VIS TV XL is een sportvisprogramma van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe sportvistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2020 startte op 31 mei. De acht afleveringen zijn iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Zeeforel vangen op het Lauwersmeer

Tamme vist samen met Henk Mensinga op zeeforel op het Lauwersmeer in de eerste aflevering van VIS TV XL van dit jaar. Check nu alvast de eerste beelden!

play
Met kunstaas op baars en zeeforel in eerste aflevering VIS TV XL 2021

Wie aanstaande zondagochtend niet zélf aan het water zit, kan om 09:30 uur terecht op RTL 7 voor de start van het hagelnieuwe seizoen van VIS TV XL. In de eerste aflevering gaat het vizier onder meer op zeeforel en baars.

VIS TV XL en De Visvrouwen gaan binnenkort weer van start!

Wie ook deze zomer op televisie van sportvissen wil blijven genieten, kan vanaf zondag 16 mei terecht op RTL 7 voor de kick-off van VIS TV XL 2021. In de eerste aflevering van het hagelnieuwe seizoen gaat het vizier onder meer op grote baarzen, forel en vissen vanaf het strand.

play
Soms zit het ook voor Daniel tegen

Tijdens het vissen aan de IJssel bij Spankeren haakt Daniel een grote barbeel, alleen lost hij deze mooie vis helaas. Herkenbaar? Check nu alvast de eerste beelden van de laatste aflevering van dit seizoen.

play
WITVIS EN IJSSELBARBEEL IN SLOTAFLEVERING VIS TV

In de twaalfde en laatste aflevering van seizoen 2021 reizen de presentatoren van VIS TV af naar de IJssel. Daar laden ze hun feederspullen uit de pickup en zetten ze hun tocht naar de rivier te voet voort.

play
PER KAJAK OP FRIESE VEENSNOEK IN VIS TV

In het prachtige Veenwouden – een bijzonder natuurgebied in hartje Friesland bomvol snoek – laten de presentatoren van VIS TV in aflevering 11 hun kajak te water. Omgeven door bos, brede rietkragen en plompenbladen zetten ze koers naar de eerste stek.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062