Sportvismagazine VIS TV XL staat komend weekend garant voor zoet én zout spektakel. In de op één na laatste aflevering van het seizoen – zondag om 09:30 uur op RTL 7 – gaat het vizier onder meer op meerval en haai.

Presentator Jan Willem reist af naar een stadsvijver in Emmen voor een loodvrije visdag met karperspecialist Albert Schippers. Hij laat zien welke alternatieven voor lood er zijn, hoe je ze gebruikt én waarom loodvrij vissen belangrijk is. Tamme Smit struint met twee jonge sportvissers de Groningse en Friese polder af naar roofvis. Tijdens het vissen vertellen de jongens voluit over hun passie en legt Tamme uit hoe de MeeVIStoestemming werkt.

Mysterieuze vis

Presentator Daniël Weijers gaat de zee op met haaienexpert en onderzoeker Niels Breve. Vlak voor de Zeeuwse kust – vlakbij Neeltje Jans – gaat het anker uit en vissen de twee met zagers op gladde haai. Niels vertelt ondertussen hoe haaienonderzoek in zijn werk gaat en waarom die kennis helpt om haaien te beschermen. Thom Beentjes in zijn bellyboat voor een meervalsessie op de Limburgse Maas. Gids en expert Tobias Stuurman legt ter plaatse uit waar je deze mysterieuze vis zoal kunt verwachten en hoe je hem verleidt. Zou het tweetal daar ook in slagen?

Je ziet het aanstaande zondag 12 juli om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Ook het derde seizoen staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan vaak mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten kriskras door het land komen ze op de mooiste plekken en bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. In het nieuwe seizoen wordt onder meer stilgestaan bij vismigratie, loodvervangers en de palingstand.

Praktische tips

Vissen doen de reporters ook weer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt aan bod, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waarmee zowel beginnende als gevorderde sportvissers hun voordeel kunnen doen.

VIS TV XL is een sportvisprogramma van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe sportvistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2020 startte op 31 mei. De acht afleveringen zijn iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Deze week VIS TV 2017 op RTL7

Vanaf vandaag zendt RTL7 het hele seizoen uit van VIS TV 2017. De afleveringen zijn te zien tussen 11.30 uur en 12.30 uur. 

play
Struinend snoeken als vanouds met Bertus Rozemeijer in VIS TV

In het vierde en laatste deel van de speciale jubileumserie van VIS TV – aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7 – gaat Ed opnieuw achter de snoek aan met Bertus Rozemeijer, een onbetwist icoon binnen de Nederlandse roofvisserij en een van zijn trouwste gasten in het programma.

play
VIS TV Archief 1996: Roofvissen met Bertus Rozemeijer

In de laatste aflevering van 25 Jaar VIS TV duiken we heel diep het archief in. In het eerste seizoen was Bertus Rozemeijer al te gast. In de seizoenen daarna is Bertus nog een aantal keer te gast geweest in verschillende roofvis reportages. Bekijk nu alvast de oude aflevering uit 1996!

 

play
RTL 7 zendt opnieuw VIS TV uit

Omdat VIS TV dit jaar 25 jaar bestaat, worden alle afleveringen nog eens uitgezonden van 2018 terug tot 2009. Meer info..

play
Strandvissen bij Domburg met Henri Karremans

In het 3e deel van de vierdelige jubileumserie van VIS TV – komende zondag om 09:30 uur op RTL 7 – vist Ed Stoop vanaf het strand bij Domburg met zeevisser pur sang én huidig bondscoach bootvissen Henri Karremans. De doelsoorten zijn onder meer zeebaars en bot.

play
VIS TV Archief 2015: Strandvissen met Henri Karremans

In 2015, een paar maanden voor dat Nederland het WK Kustvissen won onder leiding van Henri Karremans, visten Ed en Marco een wedstrijdje aan tegen het Nationale Zeevisteam U21 vanaf het strand in Domburg. Bekijk nu de aflevering uit 2015!

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062