Na zeven kersverse uitzendingen vol sportvisverhalen en reportages nadert VIS TV XL 2020 alweer zijn einde. In de laatste aflevering – aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7 – vissen de reporters uitsluitend op roofvis, variërend van meerval tot baars, snoekbaars en snoek.

Presentator Thom Beentjes stapt bij kunstaasvisser Mitchell Croese aan boord voor een zoektocht naar het voltallige roofvistrio (baars, snoek en snoekbaars). Vissend op de rivier met plugjes en crankbaits vissen de twee werpend en slepend een serie kribvakken en -koppen uit. Ook Jan Willem Wijers gaat het water op, maar dan met de bellyboat. Fervent bellyboatvisser Maikel Lambregts geeft hem een minicursus veilig bellyboaten in de praktijk. Waar mag je bellyboaten? Waar moet je qua materiaal op letten en wat is van belang zodra je op het water zit?

Meerval en riviersnoekbaars

Presentator Daniël Weijers reist af naar de Westeinderplassen om te vissen op meerval met soortenspecialist Pieter Beelen van Sportvisserij Nederland. Het duo vist statisch vissend op Siluris glanis (de latijnse naam voor de vis) bespreken Pieter legt ondertussen uit hoe meerval leeft, waar hij oorspronkelijk vandaan komt en welke meervalsoorten er zijn. Tamme Smit vist vanaf de oever op riviersnoekbaars met expert Paul de Wal. Hij vertelt Tamme alles over het kantvissen op glasoog, van het vereiste materiaal tot de techniek en stekkeuze. ‘Hoppend’ van stek naar stek doen de mannen verschillende hotspots aan.

Kijken dus: aanstaande zondag 19 juli om 09:30 uur op RTL 7.

Herhalingen

Vanaf zondag 26 juli wordt het hele seizoen van VIS TV XL herhaald, acht weekenden op rij op zondag van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Ook het derde seizoen staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan vaak mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten kriskras door het land komen ze op de mooiste plekken en bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. In het nieuwe seizoen wordt onder meer stilgestaan bij vismigratie, loodvervangers en de palingstand.

Praktische tips

Vissen doen de reporters ook weer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt aan bod, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten, waarmee zowel de beginnende als gevorderde sportvisser zijn voordeel kan doen.

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Zeeforel vangen op het Lauwersmeer

Tamme vist samen met Henk Mensinga op zeeforel op het Lauwersmeer in de eerste aflevering van VIS TV XL van dit jaar. Check nu alvast de eerste beelden!

play
Met kunstaas op baars en zeeforel in eerste aflevering VIS TV XL 2021

Wie aanstaande zondagochtend niet zélf aan het water zit, kan om 09:30 uur terecht op RTL 7 voor de start van het hagelnieuwe seizoen van VIS TV XL. In de eerste aflevering gaat het vizier onder meer op zeeforel en baars.

VIS TV XL en De Visvrouwen gaan binnenkort weer van start!

Wie ook deze zomer op televisie van sportvissen wil blijven genieten, kan vanaf zondag 16 mei terecht op RTL 7 voor de kick-off van VIS TV XL 2021. In de eerste aflevering van het hagelnieuwe seizoen gaat het vizier onder meer op grote baarzen, forel en vissen vanaf het strand.

play
Soms zit het ook voor Daniel tegen

Tijdens het vissen aan de IJssel bij Spankeren haakt Daniel een grote barbeel, alleen lost hij deze mooie vis helaas. Herkenbaar? Check nu alvast de eerste beelden van de laatste aflevering van dit seizoen.

play
WITVIS EN IJSSELBARBEEL IN SLOTAFLEVERING VIS TV

In de twaalfde en laatste aflevering van seizoen 2021 reizen de presentatoren van VIS TV af naar de IJssel. Daar laden ze hun feederspullen uit de pickup en zetten ze hun tocht naar de rivier te voet voort.

play
PER KAJAK OP FRIESE VEENSNOEK IN VIS TV

In het prachtige Veenwouden – een bijzonder natuurgebied in hartje Friesland bomvol snoek – laten de presentatoren van VIS TV in aflevering 11 hun kajak te water. Omgeven door bos, brede rietkragen en plompenbladen zetten ze koers naar de eerste stek.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062