Na zeven kersverse uitzendingen vol sportvisverhalen en reportages nadert VIS TV XL 2020 alweer zijn einde. In de laatste aflevering – aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7 – vissen de reporters uitsluitend op roofvis, variërend van meerval tot baars, snoekbaars en snoek.

Presentator Thom Beentjes stapt bij kunstaasvisser Mitchell Croese aan boord voor een zoektocht naar het voltallige roofvistrio (baars, snoek en snoekbaars). Vissend op de rivier met plugjes en crankbaits vissen de twee werpend en slepend een serie kribvakken en -koppen uit. Ook Jan Willem Wijers gaat het water op, maar dan met de bellyboat. Fervent bellyboatvisser Maikel Lambregts geeft hem een minicursus veilig bellyboaten in de praktijk. Waar mag je bellyboaten? Waar moet je qua materiaal op letten en wat is van belang zodra je op het water zit?

Meerval en riviersnoekbaars

Presentator Daniël Weijers reist af naar de Westeinderplassen om te vissen op meerval met soortenspecialist Pieter Beelen van Sportvisserij Nederland. Het duo vist statisch vissend op Siluris glanis (de latijnse naam voor de vis) bespreken Pieter legt ondertussen uit hoe meerval leeft, waar hij oorspronkelijk vandaan komt en welke meervalsoorten er zijn. Tamme Smit vist vanaf de oever op riviersnoekbaars met expert Paul de Wal. Hij vertelt Tamme alles over het kantvissen op glasoog, van het vereiste materiaal tot de techniek en stekkeuze. ‘Hoppend’ van stek naar stek doen de mannen verschillende hotspots aan.

Kijken dus: aanstaande zondag 19 juli om 09:30 uur op RTL 7.

Herhalingen

Vanaf zondag 26 juli wordt het hele seizoen van VIS TV XL herhaald, acht weekenden op rij op zondag van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Ook het derde seizoen staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan vaak mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten kriskras door het land komen ze op de mooiste plekken en bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. In het nieuwe seizoen wordt onder meer stilgestaan bij vismigratie, loodvervangers en de palingstand.

Praktische tips

Vissen doen de reporters ook weer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt aan bod, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten, waarmee zowel de beginnende als gevorderde sportvisser zijn voordeel kan doen.

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Deze week VIS TV 2017 op RTL7

Vanaf vandaag zendt RTL7 het hele seizoen uit van VIS TV 2017. De afleveringen zijn te zien tussen 11.30 uur en 12.30 uur. 

play
Struinend snoeken als vanouds met Bertus Rozemeijer in VIS TV

In het vierde en laatste deel van de speciale jubileumserie van VIS TV – aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7 – gaat Ed opnieuw achter de snoek aan met Bertus Rozemeijer, een onbetwist icoon binnen de Nederlandse roofvisserij en een van zijn trouwste gasten in het programma.

play
VIS TV Archief 1996: Roofvissen met Bertus Rozemeijer

In de laatste aflevering van 25 Jaar VIS TV duiken we heel diep het archief in. In het eerste seizoen was Bertus Rozemeijer al te gast. In de seizoenen daarna is Bertus nog een aantal keer te gast geweest in verschillende roofvis reportages. Bekijk nu alvast de oude aflevering uit 1996!

 

play
RTL 7 zendt opnieuw VIS TV uit

Omdat VIS TV dit jaar 25 jaar bestaat, worden alle afleveringen nog eens uitgezonden van 2018 terug tot 2009. Meer info..

play
Strandvissen bij Domburg met Henri Karremans

In het 3e deel van de vierdelige jubileumserie van VIS TV – komende zondag om 09:30 uur op RTL 7 – vist Ed Stoop vanaf het strand bij Domburg met zeevisser pur sang én huidig bondscoach bootvissen Henri Karremans. De doelsoorten zijn onder meer zeebaars en bot.

play
VIS TV Archief 2015: Strandvissen met Henri Karremans

In 2015, een paar maanden voor dat Nederland het WK Kustvissen won onder leiding van Henri Karremans, visten Ed en Marco een wedstrijdje aan tegen het Nationale Zeevisteam U21 vanaf het strand in Domburg. Bekijk nu de aflevering uit 2015!

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062