Oud-presentator Ed Stoop – jarenlang hét gezicht van VIS TV – keert tijdelijk terug op de buis voor vier jubileumuitzendingen. In de eerste aflevering, aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7, vist hij in Rotterdam op witvis.

Ed Stoop was jarenlang hét gezicht van VIS TV, het bekende sportvisprogramma dat dit jaar zijn 25-jarige jubileum viert. Ruim drie jaar geleden ging de geboren Hagenees met pensioen en kreeg zijn co-presentator Marco Kraal het roer in handen. Inmiddels presenteert Marco het programma samen met de jonge, maar fanatieke sportvisser Daniël Weijers (29), die ook veel over zijn visavonturen vlogt.

Mateloos populair

In de vier speciale jubileumuitzendingen vist Ed met een aantal coryfeeën uit de sportvisserij die jaren geleden al hun opwachting maakten in VIS TV. Dat Ed weer even terugkeert als presentator, zal zijn vele fans hoogstwaarschijnlijk aangenaam verrassen. Onder de vele jonge én oude kijkers – waaronder vele niet-sportvissers – was hij mateloos populair.

Dankbaar

Ed blikt dankbaar terug op zijn carrière als presentator en had volop plezier tijdens de opnames voor de speciale, vierdelige serie. “VIS TV heeft mij laten kennismaken met heel veel prachtig viswater en met tal van vissoorten en -technieken die ik anders waarschijnlijk nooit had gekend. De opnames voor deze jubileumuitzendingen voelden als vanouds en deden veel van mijn herinneringen herleven.”

Uitzendingen

In de eerste jubileumuitzending van VIS TV – zondag 27 september vanaf 09:30 uur op RTL 7 – trakteert witvispurist en bondscoach Jan van Schendel zijn oude vismaat op een verrassende feedervisserij aan de Nieuwe Maas mét uitzicht op de Erasmusbrug. Ook vissen de twee met de vaste stok aan de Vlaardingervaart. Terwijl de hengels regelmatig krom gaan, praten Jan en Ed elkaar uitgebreid bij.

In de drie resterende uitzendingen – op zondag 4, 11 en 18 oktober – vist Ed achtereenvolgens op graskarper met Arnout Terlouw, aan het strand van Domburg met bondscoach Henri Karremans en op snoek met Bertus Rozemeijer.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Zeeforel vangen op het Lauwersmeer

Tamme vist samen met Henk Mensinga op zeeforel op het Lauwersmeer in de eerste aflevering van VIS TV XL van dit jaar. Check nu alvast de eerste beelden!

play
Met kunstaas op baars en zeeforel in eerste aflevering VIS TV XL 2021

Wie aanstaande zondagochtend niet zélf aan het water zit, kan om 09:30 uur terecht op RTL 7 voor de start van het hagelnieuwe seizoen van VIS TV XL. In de eerste aflevering gaat het vizier onder meer op zeeforel en baars.

VIS TV XL en De Visvrouwen gaan binnenkort weer van start!

Wie ook deze zomer op televisie van sportvissen wil blijven genieten, kan vanaf zondag 16 mei terecht op RTL 7 voor de kick-off van VIS TV XL 2021. In de eerste aflevering van het hagelnieuwe seizoen gaat het vizier onder meer op grote baarzen, forel en vissen vanaf het strand.

play
Soms zit het ook voor Daniel tegen

Tijdens het vissen aan de IJssel bij Spankeren haakt Daniel een grote barbeel, alleen lost hij deze mooie vis helaas. Herkenbaar? Check nu alvast de eerste beelden van de laatste aflevering van dit seizoen.

play
WITVIS EN IJSSELBARBEEL IN SLOTAFLEVERING VIS TV

In de twaalfde en laatste aflevering van seizoen 2021 reizen de presentatoren van VIS TV af naar de IJssel. Daar laden ze hun feederspullen uit de pickup en zetten ze hun tocht naar de rivier te voet voort.

play
PER KAJAK OP FRIESE VEENSNOEK IN VIS TV

In het prachtige Veenwouden – een bijzonder natuurgebied in hartje Friesland bomvol snoek – laten de presentatoren van VIS TV in aflevering 11 hun kajak te water. Omgeven door bos, brede rietkragen en plompenbladen zetten ze koers naar de eerste stek.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062