In het vierde en laatste deel van de speciale jubileumserie van VIS TV – aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7 – gaat Ed opnieuw achter de snoek aan met Bertus Rozemeijer, een onbetwist icoon binnen de Nederlandse roofvisserij en een van zijn trouwste gasten in het programma.

Net als in 2015 – toen het vizier samen met Ed en Marco eveneens op snoek ging – kiest Bertus de Kalenbergergracht tussen Ossenzijl en Kalenberg als strijdtoneel. 'Hoppend' van plek naar plek met de boot vist hij met Ed steeds korte stukken van de gracht af en vanaf de kant. Tussendoor blikt het duo terug naar eerdere deelnames van Bertus aan VIS TV. Van zijn allereerste optreden in 1996 – toen hij vanuit de boot op snoekbaars viste met kunstaas – komen zelfs archiefbeelden voorbij.

 

Pionier op kunstaasgebied

Aan de ‘oude’ Bertus – een gepassioneerd snoekvisser en een pionier op kunstaasgebied – blijkt maar nauwelijks iets veranderd als hij niet alleen enkele stokoude kunstaasjes toont, maar ook een paar van zijn laatste creaties. Ed hangt als vanouds aan zijn lippen en kijkt zijn ogen uit. Rest alleen nog de vraag: werkt de snoek ook mee?

Je ziet het aanstaande zondag 18 oktober vanaf 09:30 uur op RTL 7.

Foto: Sander Boer

GERELATEERDE BERICHTEN
play
De winde is actief

Vroeg aangekomen aan de Kromme Rijn zijn de windes al erg actief. De vis aast op het brood  aan het oppervlak van Daniel en Marco. Bekijk nu de eerste beelden!

play
Driftend op witvis in aflevering 4 VIS TV 2021

Voor de vierde aflevering van het seizoen zetten de presentatoren van VIS TV hun zinnen op witvis. Licht bepakt struinen ze honderden meters langs de Kromme Rijn bij Utrecht en laten ze hun dobbers en brood meedrijven op de stroming.

play
Snoek en snoekbaars

In de Biesbosch vissen Daniel en Marco op grote snoek. Als de avond bijna valt, vangt Daniel een grote snoekbaars. Bekijk nu de eerste beelden!

play
‘STINKEND’ OP SNOEK IN AFLEVERING 3 VIS TV

Hongerig naar een nieuw visavontuur rijden de presentatoren in de derde aflevering van VIS TV naar het riviertje de Linge. Achterin de pick-up zit een koelbox gevuld met makreel en spiering. Zou het tweetal met deze ‘stinkende’ snacks een grote snoek kunnen verleiden?

play
Een prachtige ochtend

De natuur rond Elshout is prachtig. Gelegen net naast Waalwijk en een heel mooi stukje verstopte natuur. Bekijk nu alvast de eerste beelden van aflevering 2!

 

play
Hoppend op karper en witvis in aflevering 2

Na de aftrap van het nieuwe seizoen in Limburg strijkt VIS TV in de tweede aflevering neer vlakbij de Maas in Brabant. Zowel actief als statisch bevissen de presentatoren een serie zogenaamde ‘wielen’ – kleine, afgesloten plasjes pal onderaan de rivierdijk – en zetten ze hun zinnen op karper en witvis.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062