In het vierde en laatste deel van de speciale jubileumserie van VIS TV – aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7 – gaat Ed opnieuw achter de snoek aan met Bertus Rozemeijer, een onbetwist icoon binnen de Nederlandse roofvisserij en een van zijn trouwste gasten in het programma.

Net als in 2015 – toen het vizier samen met Ed en Marco eveneens op snoek ging – kiest Bertus de Kalenbergergracht tussen Ossenzijl en Kalenberg als strijdtoneel. 'Hoppend' van plek naar plek met de boot vist hij met Ed steeds korte stukken van de gracht af en vanaf de kant. Tussendoor blikt het duo terug naar eerdere deelnames van Bertus aan VIS TV. Van zijn allereerste optreden in 1996 – toen hij vanuit de boot op snoekbaars viste met kunstaas – komen zelfs archiefbeelden voorbij.

 

Pionier op kunstaasgebied

Aan de ‘oude’ Bertus – een gepassioneerd snoekvisser en een pionier op kunstaasgebied – blijkt maar nauwelijks iets veranderd als hij niet alleen enkele stokoude kunstaasjes toont, maar ook een paar van zijn laatste creaties. Ed hangt als vanouds aan zijn lippen en kijkt zijn ogen uit. Rest alleen nog de vraag: werkt de snoek ook mee?

Je ziet het aanstaande zondag 18 oktober vanaf 09:30 uur op RTL 7.

Foto: Sander Boer

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Zeeforel vangen op het Lauwersmeer

Tamme vist samen met Henk Mensinga op zeeforel op het Lauwersmeer in de eerste aflevering van VIS TV XL van dit jaar. Check nu alvast de eerste beelden!

play
Met kunstaas op baars en zeeforel in eerste aflevering VIS TV XL 2021

Wie aanstaande zondagochtend niet zélf aan het water zit, kan om 09:30 uur terecht op RTL 7 voor de start van het hagelnieuwe seizoen van VIS TV XL. In de eerste aflevering gaat het vizier onder meer op zeeforel en baars.

VIS TV XL en De Visvrouwen gaan binnenkort weer van start!

Wie ook deze zomer op televisie van sportvissen wil blijven genieten, kan vanaf zondag 16 mei terecht op RTL 7 voor de kick-off van VIS TV XL 2021. In de eerste aflevering van het hagelnieuwe seizoen gaat het vizier onder meer op grote baarzen, forel en vissen vanaf het strand.

play
Soms zit het ook voor Daniel tegen

Tijdens het vissen aan de IJssel bij Spankeren haakt Daniel een grote barbeel, alleen lost hij deze mooie vis helaas. Herkenbaar? Check nu alvast de eerste beelden van de laatste aflevering van dit seizoen.

play
WITVIS EN IJSSELBARBEEL IN SLOTAFLEVERING VIS TV

In de twaalfde en laatste aflevering van seizoen 2021 reizen de presentatoren van VIS TV af naar de IJssel. Daar laden ze hun feederspullen uit de pickup en zetten ze hun tocht naar de rivier te voet voort.

play
PER KAJAK OP FRIESE VEENSNOEK IN VIS TV

In het prachtige Veenwouden – een bijzonder natuurgebied in hartje Friesland bomvol snoek – laten de presentatoren van VIS TV in aflevering 11 hun kajak te water. Omgeven door bos, brede rietkragen en plompenbladen zetten ze koers naar de eerste stek.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062