Liefhebbers van sportvis-tv kunnen aanstaande zondagochtend weer afstemmen op RTL 7 voor de tweede aflevering van VIS TV XL. In dit deel vissen de presentatoren onder meer in Utrecht en op karper met de vaste stok.

Presentator Daniël Weyers reist af naar Utrecht voor een minicursus streetfishing van niemand minder dan Sander Groeneboom, de kersverse jonge bondscoach van het Nederlands Streetfishing team. Sander legt uit welke materialen, technieken en aasjes hij in de stad gebruikt én blikt vooruit op het WK, dat dit jaar eveneens in de Domstad plaatsvindt. Presentator Thom Beentjes leert van Sjon Snijders de fijne kneepjes van het vissen op karper met de vaste stok.

Trekvis-onderzoek
Ook sportvis-gerelateerde onderwerpen krijgen in deze aflevering aandacht. Zo neemt presentator Marco Kraal een kijkje bij onderzoek van Project Groen Blauwe Rijn Alliantie, dat zich richt op trekvis in de Rijn en de Waal maar waarbij steevast ook veel plastic wordt ‘gevangen’. Onderzoeker Roland van Aalderen van Sportvisserij Nederland praat Marco bij. Presentatoren Tamme Smit en Pieter Beelen vissen met de method feeder in het centrum van Amersfoort en bespreken ondertussen de nieuwe schoonmaakcampagne Vang 5. Vangen ze naast zwerfvuil ook vis?

Je ziet het aanstaande zondag 23 mei om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel
Voor het vierde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. Net als voorgaande jaren gaan de reporters vaak mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken in het land en leren ze over talrijke projecten die de hengelsport raken. Onderwerpen als vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen ruimschoots aan bod.

Praktische tips
Vissen doen de reporters ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.

Over VIS TV XL
VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2021 start op 16 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Driftend op serpeling en high tech karpervissen in slotaflevering VIS TV XL

In de laatste aflevering van het seizoen – aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7 – vissen de presentatoren onder meer op serpeling en high tech op karper.

play
Vismigratie-onderzoek en vliegvissen op karper in VIS TV XL

De één na laatste aflevering van VIS TV XL – aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7 – is een uitgesproken visrijke én leerzame uitzending. De presentatoren vissen onder meer op karper met de vliegenlat en op winde aan de rivier.

play
Geepvissen en trollen op snoek

Liefhebbers van sportvistelevisie kunnen aanstaande zondag weer uitzien naar een kersverse VIS TV XL. In deze aflevering vissen de presentatoren onder meer op geep én trollend op snoek vanuit de boot.

play
Trainen met jeugdtalent en karperen met TikTok Tammo

De jongere generatie sportvissers krijgt aanstaande zondag volop aandacht in VIS TV XL. Drie van de vier presentatoren begeven zich naar het noordoosten van het land, terwijl presentator Daniël Weyers naar Gorinchem afreist.

play
Vliegvissen en methodfeederen op zeelt in VIS TV XL

Voor een nieuw visavontuur op het stromende water komen aanstaande zondag de vliegvishengels tevoorschijn in VIS TV XL. Ook vissen de presentatoren onder meer achter zogenaamde langsdammen in de Waal.

play
Feedervissen op winde en roofvissen in aflevering 3

Fans van VIS TV XL kunnen met het weekend in het vooruitzicht alweer uitzien naar het derde deel van dit seizoen. In deze aflevering vissen de presentatoren onder meer op winde aan de Overijsselse Vecht en op roofvis vanuit de boot.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062