Fans van VIS TV XL kunnen met het weekend in het vooruitzicht alweer uitzien naar het derde deel van dit seizoen. In deze aflevering vissen de presentatoren onder meer op winde aan de Overijsselse Vecht en op roofvis vanuit de boot.

Presentator Marco Kraal, zelf ook een liefhebber van de feeder, deelt de waterkant dit keer met fervent feedervisser Paula Petiet – bekend van het tv-programma De Visvrouwen. Samen vissen de twee aan de Overijsselse Vecht op winde en andere witvis die zich laat verleiden. Presentator Thom Beentjes stapt ter hoogte van Zwolle aan boord bij Jarno Dingerink voor een visdag op roofvis. Driftend over de IJssel legt Jarno uit welke technieken op deze rivier doorgaans het beste werken om soorten zoals snoekbaars aan de schubben te komen.

Visserijkundig onderzoek

Om meer over het visserijkundig onderzoek op de Zuidelijke Randmeren te leren, laat presentator Daniël Weyers dit keer zijn hengels thuis en stapt hij in Almere Haven aan boord van vissersboot HK174. Emiel Derks van Sportvisserij Nederland en Maikel van Breugel van Sportvisserij MidWest Nederland praten Daniël bij terwijl hij een handje helpt bij het legen van de netten. Presentator Tamme Smit neemt een kijkje bij de familie Ansing, waarvan wedstrijdvisser Ramon het bekendst is maar verder ook bijna iedereen vist. Op de plek waar Ramon ooit leerde vissen, ontmoet Tamme zijn vader, opa en zus terwijl ze gezamenlijk een hengeltje uitgooien.

Kijken dus! Aanstaande zondag 30 mei om 09:30 uur op RTL 7.

 

Met én zonder hengel

Voor het vierde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. Net als voorgaande jaren gaan de reporters vaak mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken in het land en leren ze over talrijke projecten die de hengelsport raken. Onderwerpen als vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen ruimschoots aan bod.

Praktische tips

Vissen doen de reporters ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.

Over VIS TV XL

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2021 start op 16 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Driftend op serpeling en high tech karpervissen in slotaflevering VIS TV XL

In de laatste aflevering van het seizoen – aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7 – vissen de presentatoren onder meer op serpeling en high tech op karper.

play
Vismigratie-onderzoek en vliegvissen op karper in VIS TV XL

De één na laatste aflevering van VIS TV XL – aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7 – is een uitgesproken visrijke én leerzame uitzending. De presentatoren vissen onder meer op karper met de vliegenlat en op winde aan de rivier.

play
Geepvissen en trollen op snoek

Liefhebbers van sportvistelevisie kunnen aanstaande zondag weer uitzien naar een kersverse VIS TV XL. In deze aflevering vissen de presentatoren onder meer op geep én trollend op snoek vanuit de boot.

play
Trainen met jeugdtalent en karperen met TikTok Tammo

De jongere generatie sportvissers krijgt aanstaande zondag volop aandacht in VIS TV XL. Drie van de vier presentatoren begeven zich naar het noordoosten van het land, terwijl presentator Daniël Weyers naar Gorinchem afreist.

play
Vliegvissen en methodfeederen op zeelt in VIS TV XL

Voor een nieuw visavontuur op het stromende water komen aanstaande zondag de vliegvishengels tevoorschijn in VIS TV XL. Ook vissen de presentatoren onder meer achter zogenaamde langsdammen in de Waal.

play
Daniel vangt grote baars

Bij het sluisje aan de noordkant van de singel in Utrecht, weet Daniel een mooie baars te vangen.
Zondagochtend 09:30 uur zie je de rest in VIS TV XL, een uur lang vissen op RTL7!

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062