Voor een nieuw visavontuur op het stromende water komen aanstaande zondag de vliegvishengels tevoorschijn in VIS TV XL. Ook vissen de presentatoren onder meer achter zogenaamde langsdammen in de Waal.

Presentator Thom reist af naar Drenthe om samen met vliegvisexpert Henk Huising op de Hunze te vissen. De visserij met de droge vlieg blijkt taai, maar toch wordt het een gezellige, actieve én leerzame dag in een prachtige omgeving. Presentator Daniël Weyers wil leren wat Mijn VISmaat is en schuift daarvoor aan bij Pieter Beelen van Sportvisserij Nederland, die deze bijzondere app beheert. Vissend op zeelt in Almere Haven vertelt Pieter alles over Mijn VISmaat én over het vissen met de method feeder op Tinca tinca.

Visserijkundig onderzoek

Presentator Tamme Smit gaat langs bij een training van een jeugdteam van Sportvisserij Fryslân en interviewt zowel jeugdcoach Jan Grijpstra als een deel van de enthousiaste jonge vissers die hij onder zijn hoede heeft. Marco Kraal gaat op pad met Willem Romeijn om van hem te horen wat langsdammen zijn en wat voor onderzoek Sportvisserij Nederland hier zoal doet. Feedervissend én vissend met de drijvende broodkorst op winde ontdekt hij bovendien wat de voordelen van deze bijzondere structuren voor sportvissers zijn.


Kijken dus! Aanstaande zondag 6 juni om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Voor het vierde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. Net als voorgaande jaren gaan de reporters vaak mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken in het land en leren ze over talrijke projecten die de hengelsport raken. Onderwerpen als vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen ruimschoots aan bod.

Praktische tips

Vissen doen de reporters ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.

Over VIS TV XL

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2021 start op 16 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Vissen op witvis en snoek in de Biesbosch

In de alweer laatste aflevering van dit seizoen vissen Daniël en Marco op witvis en snoek in het mooie natuurgebied de Biesbosch.

play
Vissen op witvis in de polder en op het Gooimeer

In de een na laatste aflevering van het seizoen VIS TV 2024  vissen Daniël en Marco op witvis in de polder van Eemnes en daarna in het Gooimeer.

play
Vissen op zeelt in een eeuwenoud meertje in VIS TV

In de tiende aflevering van het seizoen VIS TV 2024 vissen Marco en Tamme op in Friesland op een oud meertje, waar ze zeelt proberen te vangen.

play
Vissen op bot in de Waddenzee

In de negende aflevering van het seizoen VIS TV 2024 vissen Daniël en Tamme op het wad in de buurt van Den Helder, waar ze bot proberen te vangen.

play
Bellyboaten op meerval en snoekbaars in de Dieze

 de achtste aflevering van het seizoen VIS TV 2024 – zondag 25 februari om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Daniël en Marco op snoekbaars en meerval in de Dieze.

 

play
Vissen op roofvis en witvis aan de IJssel

In de zevende aflevering van dit seizoen vissen Marco en Tamme aan de IJssel waar ze hopen barbeel en snoekbaars te vangen.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062