Deze week vissen Marco en Daniel in VIS TV Hollandse stekken midden tussen de tulpen. Ze zijn in de Hollandse bollenstreek te vinden, in het Zuid Hollandse Hillegom. De mannen vissen met de penhengel op brasem en karper.

Vissen met de pen

Vissen met de pen is een veel gebruikte en spannende techniek. Ligt bepakt, struinend langs het water, turend naar een dobbertje. Karpers eten van de bodem en daarom is het belangrijk om je pen goed uit te peilen.

De bollenvelden

De bollenvelden, ook wel de bollenstreek genoemd, loopt vanaf Hillegom helemaal tot aan Leiden. Het gebied is wereldberoemd en trekt jaarlijks vele internationale toeristen. Leuk feitje: In de 17e eeuw hadden we te maken met de ‘bollengekte’, en werd voor één bol de prijs van een Amsterdams grachtenpand betaald. Vandaag de dag vliegen de bollen de hele wereld over en is dit gebied heel belangrijk voor de Nederlandse economie. Daarnaast vormt dit prachtige gebied het decor voor VIS TV Hollandse stekken!

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Vissen op bot in de Waddenzee

In de negende aflevering van het seizoen VIS TV 2024 vissen Daniël en Tamme op het wad in de buurt van Den Helder, waar ze bot proberen te vangen.

play
Bellyboaten op meerval en snoekbaars in de Dieze

 de achtste aflevering van het seizoen VIS TV 2024 – zondag 25 februari om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Daniël en Marco op snoekbaars en meerval in de Dieze.

 

play
Vissen op roofvis en witvis aan de IJssel

In de zevende aflevering van dit seizoen vissen Marco en Tamme aan de IJssel waar ze hopen barbeel en snoekbaars te vangen.

play
Spectaculair snoeken in veengebied de Deelen

In de zesde aflevering van het seizoen VIS TV vissen Daniël en Tamme op snoek tussen de waterplanten in de Deelen.

 

play
Witvis op de Regge

In de vijfde aflevering van het seizoen VIS TV 2024 vissen Marco en Tamme op witvis in het overstroomde dal van het riviertje de Regge.

play
Kapervissen bij kasteel Elsloo

In de vierde aflevering van het nieuwe seizoen VIS TV 2024  vissen Marco en Daniël op karper in de kasteelvijver van Elsloo

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062