Deze week vissen Marco en Daniel in VIS TV Hollandse stekken midden tussen de tulpen. Ze zijn in de Hollandse bollenstreek te vinden, in het Zuid Hollandse Hillegom. De mannen vissen met de penhengel op brasem en karper.

Vissen met de pen

Vissen met de pen is een veel gebruikte en spannende techniek. Ligt bepakt, struinend langs het water, turend naar een dobbertje. Karpers eten van de bodem en daarom is het belangrijk om je pen goed uit te peilen.

De bollenvelden

De bollenvelden, ook wel de bollenstreek genoemd, loopt vanaf Hillegom helemaal tot aan Leiden. Het gebied is wereldberoemd en trekt jaarlijks vele internationale toeristen. Leuk feitje: In de 17e eeuw hadden we te maken met de ‘bollengekte’, en werd voor één bol de prijs van een Amsterdams grachtenpand betaald. Vandaag de dag vliegen de bollen de hele wereld over en is dit gebied heel belangrijk voor de Nederlandse economie. Daarnaast vormt dit prachtige gebied het decor voor VIS TV Hollandse stekken!

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Vissen op witvis en snoek in de Biesbosch

In de alweer laatste aflevering van dit seizoen vissen Daniël en Marco op witvis en snoek in het mooie natuurgebied de Biesbosch.

play
Vissen op witvis in de polder en op het Gooimeer

In de een na laatste aflevering van het seizoen VIS TV 2024  vissen Daniël en Marco op witvis in de polder van Eemnes en daarna in het Gooimeer.

play
Vissen op zeelt in een eeuwenoud meertje in VIS TV

In de tiende aflevering van het seizoen VIS TV 2024 vissen Marco en Tamme op in Friesland op een oud meertje, waar ze zeelt proberen te vangen.

play
Vissen op bot in de Waddenzee

In de negende aflevering van het seizoen VIS TV 2024 vissen Daniël en Tamme op het wad in de buurt van Den Helder, waar ze bot proberen te vangen.

play
Bellyboaten op meerval en snoekbaars in de Dieze

 de achtste aflevering van het seizoen VIS TV 2024 – zondag 25 februari om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Daniël en Marco op snoekbaars en meerval in de Dieze.

 

play
Vissen op roofvis en witvis aan de IJssel

In de zevende aflevering van dit seizoen vissen Marco en Tamme aan de IJssel waar ze hopen barbeel en snoekbaars te vangen.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062