Vol goede moed en met een flinke vangdrang rijden Marco en Daniel deze week naar Arnhem. De dag start aan de Rijnkade. Met de John Frostbrug en de drukte van de stad op de achtergrond gaat het aas te water. Het doel is het vangen van voorn en winde met de matchhengel. Later op de dag gooien de heren het over een andere boeg en gaan ze achter de roofblei aan.

 

John Frostbrug - Arnhem

We vissen deze week op een historische stek met uitzicht op de John Frostbrug. De brug is vernoemd naar de Engelse luitenant-kolonel John Dutton Frost. Hij kwam als eerste aan op de brug tijdens de dramatisch verlopen Operatie Market Garden. Waarbij duizenden geallieerde soldaten in 1944 de brug probeerde te veroveren van de Duitsers. Dit plan mislukte, vele soldaten zijn gesneuveld en de bevrijding van Nederland was minder snel dan men hoopte. Voor velen staat deze brug symbool voor vrijheid en tot op de dag van vandaag wordt deze operatie groots herdacht.

Bijzonder vervoer

Vlakbij Arnhem, langs het erf van een lokale boer splitsen de Rijn en de IJssel. De ideale stek voor roofvis. Met speciale toestemming van de boer mogen we daar vissen. Om op de stek te komen heeft Daniel bijzonder vervoer geregeld. De boer is zo aardig om zijn trekker in te zetten om de mannen naar de beste plek te brengen.

Roofblei

Roofblei is een grote en snelle vis. Het leefgebied van de Roofblei lag oorspronkelijk in oost Europa. Maar sinds de opening van het Mainz-Donau kanaal, begin de jaren 90, is de roofblei aan zijn opmars begonnen. De Roofblei heeft zich snel verspreid en is nu vrijwel in elk water te vinden dat in verbinding staat met het Mainz- Donau kanaal. Zo ook op de plek waar Marco en Daniel in deze aflevering staan te vissen.GERELATEERDE BERICHTEN
play
Leidse snoeken

Deze week gaan Daniel en Marco vissen, met doodaas, op snoek. Met het oude centrum van Leiden als decor verplaatsen de mannen de hele dag van stek om de kans op een Leidse rover zo groot mogelijk te maken.

play
Vissen op Haai!

Deze week gaan Daniel en Tamme op een wel heel bijzonder avontuur. De mannen gaan namelijk vissen op haai. In Nederland! Daarvoor reizen ze af naar de Oosterscheldekering, dit is de ideale plek om in Nederland een haai te vangen!

play
Nederrijnse brasems

Deze week in VIS TV bevissen Marco en Tamme de Nederrijn. Ze vissen in de zwaaikom ter hoogte van Oosterbeek. Met een lekker voertje en feeder proberen de mannen de brasem te verleiden.

play
Snoekbaars op het Lauwersmeer

Marco en Tamme gaan deze week vissen op en rond het Lauwersmeer. Ze varen met de boot door de uitgestrekte natuur met als doel een mooie snoekbaars. Om deze snoekbaars te verleiden vissen de mannen met de shad.

play
Goudse brasems

Deze week gaan Daniel en Marco penvissen in het historisch centrum van Gouda. Licht bepakt met een bakje maden en een blikje mais gaan de mannen achter de brasem en voorn aan. Voor deze visserij hoppen we van stek naar stek

play
Forel op de Geul

Deze week beleven Daniel en Marco een heel bijzonder visavontuur. De mannen gaan namelijk vissen op Forel in de Geul. Dit riviertje stroomt door het prachtige Limburgse landschap.

 

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062