Vol goede moed en met een flinke vangdrang rijden Marco en Daniel deze week naar Arnhem. De dag start aan de Rijnkade. Met de John Frostbrug en de drukte van de stad op de achtergrond gaat het aas te water. Het doel is het vangen van voorn en winde met de matchhengel. Later op de dag gooien de heren het over een andere boeg en gaan ze achter de roofblei aan.

 

John Frostbrug - Arnhem

We vissen deze week op een historische stek met uitzicht op de John Frostbrug. De brug is vernoemd naar de Engelse luitenant-kolonel John Dutton Frost. Hij kwam als eerste aan op de brug tijdens de dramatisch verlopen Operatie Market Garden. Waarbij duizenden geallieerde soldaten in 1944 de brug probeerde te veroveren van de Duitsers. Dit plan mislukte, vele soldaten zijn gesneuveld en de bevrijding van Nederland was minder snel dan men hoopte. Voor velen staat deze brug symbool voor vrijheid en tot op de dag van vandaag wordt deze operatie groots herdacht.

Bijzonder vervoer

Vlakbij Arnhem, langs het erf van een lokale boer splitsen de Rijn en de IJssel. De ideale stek voor roofvis. Met speciale toestemming van de boer mogen we daar vissen. Om op de stek te komen heeft Daniel bijzonder vervoer geregeld. De boer is zo aardig om zijn trekker in te zetten om de mannen naar de beste plek te brengen.

Roofblei

Roofblei is een grote en snelle vis. Het leefgebied van de Roofblei lag oorspronkelijk in oost Europa. Maar sinds de opening van het Mainz-Donau kanaal, begin de jaren 90, is de roofblei aan zijn opmars begonnen. De Roofblei heeft zich snel verspreid en is nu vrijwel in elk water te vinden dat in verbinding staat met het Mainz- Donau kanaal. Zo ook op de plek waar Marco en Daniel in deze aflevering staan te vissen.GERELATEERDE BERICHTEN
play
Vissen op witvis en snoek in de Biesbosch

In de alweer laatste aflevering van dit seizoen vissen Daniël en Marco op witvis en snoek in het mooie natuurgebied de Biesbosch.

play
Vissen op witvis in de polder en op het Gooimeer

In de een na laatste aflevering van het seizoen VIS TV 2024  vissen Daniël en Marco op witvis in de polder van Eemnes en daarna in het Gooimeer.

play
Vissen op zeelt in een eeuwenoud meertje in VIS TV

In de tiende aflevering van het seizoen VIS TV 2024 vissen Marco en Tamme op in Friesland op een oud meertje, waar ze zeelt proberen te vangen.

play
Vissen op bot in de Waddenzee

In de negende aflevering van het seizoen VIS TV 2024 vissen Daniël en Tamme op het wad in de buurt van Den Helder, waar ze bot proberen te vangen.

play
Bellyboaten op meerval en snoekbaars in de Dieze

 de achtste aflevering van het seizoen VIS TV 2024 – zondag 25 februari om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Daniël en Marco op snoekbaars en meerval in de Dieze.

 

play
Vissen op roofvis en witvis aan de IJssel

In de zevende aflevering van dit seizoen vissen Marco en Tamme aan de IJssel waar ze hopen barbeel en snoekbaars te vangen.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062