Marco en Daniel zullen deze week te vinden zijn in de historische  stad Hoorn. Hier gaan ze gaan streetvissen. De heren hopen een mooie snoek te vangen. Op zoek naar die ene hotspot, waar de vissen op hun kunstaas liggen te wachten moeten ze een hoop kilometers te voet afleggen.

Hoorn

Hoorn is een stad met een rijke geschiedenis. De 16- en 17 e eeuw waren voor Hoorn een tijd van welvaart en bloei. Er voeren jaarlijks honderden  schepen vanuit hier de wereldzeeën op. De Hoornse ontdekkingsreiziger W.C. Schouten vond de route naar het zuidelijkste puntje van Zuid- Amerika. Hij vernoemde deze beruchte en gevaarlijke kaap op 29 januari 1616 naar zijn geboorteplaats Hoorn; Kaap Hoorn.

Streetfishing

Streetvissen is een nieuwe trend in het roofvissen en een tijdje geleden ook naar Nederland overgewaaid. Streetvissen wordt met het jaar populairder, er worden steeds meer wedstrijden en toernooien voor georganiseerd. Elke grote Nederlandse stad kent inmiddels zijn eigen event. Bij streetvissen wordt er gevist met een lichte uitrusting.  Er hoeven dan ook maar  weinig spullen mee te worden genomen tijdens het lopen; een hengel, een doosje kunstaas en een schepnet is in principe voldoende om deze actieve visserij te beoefenen.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Leidse snoeken

Deze week gaan Daniel en Marco vissen, met doodaas, op snoek. Met het oude centrum van Leiden als decor verplaatsen de mannen de hele dag van stek om de kans op een Leidse rover zo groot mogelijk te maken.

play
Vissen op Haai!

Deze week gaan Daniel en Tamme op een wel heel bijzonder avontuur. De mannen gaan namelijk vissen op haai. In Nederland! Daarvoor reizen ze af naar de Oosterscheldekering, dit is de ideale plek om in Nederland een haai te vangen!

play
Nederrijnse brasems

Deze week in VIS TV bevissen Marco en Tamme de Nederrijn. Ze vissen in de zwaaikom ter hoogte van Oosterbeek. Met een lekker voertje en feeder proberen de mannen de brasem te verleiden.

play
Snoekbaars op het Lauwersmeer

Marco en Tamme gaan deze week vissen op en rond het Lauwersmeer. Ze varen met de boot door de uitgestrekte natuur met als doel een mooie snoekbaars. Om deze snoekbaars te verleiden vissen de mannen met de shad.

play
Goudse brasems

Deze week gaan Daniel en Marco penvissen in het historisch centrum van Gouda. Licht bepakt met een bakje maden en een blikje mais gaan de mannen achter de brasem en voorn aan. Voor deze visserij hoppen we van stek naar stek

play
Forel op de Geul

Deze week beleven Daniel en Marco een heel bijzonder visavontuur. De mannen gaan namelijk vissen op Forel in de Geul. Dit riviertje stroomt door het prachtige Limburgse landschap.

 

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062