Marco en Daniel zullen deze week te vinden zijn in de historische  stad Hoorn. Hier gaan ze gaan streetvissen. De heren hopen een mooie snoek te vangen. Op zoek naar die ene hotspot, waar de vissen op hun kunstaas liggen te wachten moeten ze een hoop kilometers te voet afleggen.

Hoorn

Hoorn is een stad met een rijke geschiedenis. De 16- en 17 e eeuw waren voor Hoorn een tijd van welvaart en bloei. Er voeren jaarlijks honderden  schepen vanuit hier de wereldzeeën op. De Hoornse ontdekkingsreiziger W.C. Schouten vond de route naar het zuidelijkste puntje van Zuid- Amerika. Hij vernoemde deze beruchte en gevaarlijke kaap op 29 januari 1616 naar zijn geboorteplaats Hoorn; Kaap Hoorn.

Streetfishing

Streetvissen is een nieuwe trend in het roofvissen en een tijdje geleden ook naar Nederland overgewaaid. Streetvissen wordt met het jaar populairder, er worden steeds meer wedstrijden en toernooien voor georganiseerd. Elke grote Nederlandse stad kent inmiddels zijn eigen event. Bij streetvissen wordt er gevist met een lichte uitrusting.  Er hoeven dan ook maar  weinig spullen mee te worden genomen tijdens het lopen; een hengel, een doosje kunstaas en een schepnet is in principe voldoende om deze actieve visserij te beoefenen.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Vissen op bot in de Waddenzee

In de negende aflevering van het seizoen VIS TV 2024 vissen Daniël en Tamme op het wad in de buurt van Den Helder, waar ze bot proberen te vangen.

play
Bellyboaten op meerval en snoekbaars in de Dieze

 de achtste aflevering van het seizoen VIS TV 2024 – zondag 25 februari om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Daniël en Marco op snoekbaars en meerval in de Dieze.

 

play
Vissen op roofvis en witvis aan de IJssel

In de zevende aflevering van dit seizoen vissen Marco en Tamme aan de IJssel waar ze hopen barbeel en snoekbaars te vangen.

play
Spectaculair snoeken in veengebied de Deelen

In de zesde aflevering van het seizoen VIS TV vissen Daniël en Tamme op snoek tussen de waterplanten in de Deelen.

 

play
Witvis op de Regge

In de vijfde aflevering van het seizoen VIS TV 2024 vissen Marco en Tamme op witvis in het overstroomde dal van het riviertje de Regge.

play
Kapervissen bij kasteel Elsloo

In de vierde aflevering van het nieuwe seizoen VIS TV 2024  vissen Marco en Daniël op karper in de kasteelvijver van Elsloo

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062