Marco en Daniel vissen deze week in het prachtige Elburg. Ze werpen hun hengels uit in de haven van het vissersstadje. De haven staat goed bekend onder de sportvissers omdat er bijna altijd vis zit. Op een mooie weekenddag kan het hier dan ook heel druk zijn met vissers.

Elburg

Elburg is een stad met een rijke geschiedenis. De stad heeft al sinds de 13de eeuw stadsrechten. Het was toen een echte vissersstad. Er trokken in die tijd elke dag vissersschepen de Zuiderzee op om vis te vangen. De haven ligt nabij de Vischpoort dit is de ingang tot de prachtige stadskern, alsof hier de tijd heeft stilgestaan. Elburg is een echte vestingstad. Dit betekend dus dat de stad is omringt door water. Perfect om een dag te gaan vissen. Tevens is Elburg een Hanzestad, van oudsher wordt hier volop handel gedreven.

Matchhengel

De heren maken deze week gebruik van de matchhengel. Deze hengel heeft zijn bestaansrecht verworven in Engeland. In Engeland zijn namelijk veel grote wateren waar vis verder uit de kant zit. Het is daar dus niet mogelijk om met de vaste stok goed bij de vis te komen. Om dit probleem op te lossen werd de matchhengel in het leven geroepen. De hengel moest in staat zijn om een dobber over een grote afstand te werpen. In de loop van de jaren zijn de doppers hier op aangepast en noemen we ze waggler. Deze dobber laat zich als een dartpijl werpen. Door deze dopper te monteren op een lijn waarover hij kan schuiven kan hij op bijna elke gewenste diepte worden gebruikt.

 

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Vissen op bot in de Waddenzee

In de negende aflevering van het seizoen VIS TV 2024 vissen Daniël en Tamme op het wad in de buurt van Den Helder, waar ze bot proberen te vangen.

play
Bellyboaten op meerval en snoekbaars in de Dieze

 de achtste aflevering van het seizoen VIS TV 2024 – zondag 25 februari om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Daniël en Marco op snoekbaars en meerval in de Dieze.

 

play
Vissen op roofvis en witvis aan de IJssel

In de zevende aflevering van dit seizoen vissen Marco en Tamme aan de IJssel waar ze hopen barbeel en snoekbaars te vangen.

play
Spectaculair snoeken in veengebied de Deelen

In de zesde aflevering van het seizoen VIS TV vissen Daniël en Tamme op snoek tussen de waterplanten in de Deelen.

 

play
Witvis op de Regge

In de vijfde aflevering van het seizoen VIS TV 2024 vissen Marco en Tamme op witvis in het overstroomde dal van het riviertje de Regge.

play
Kapervissen bij kasteel Elsloo

In de vierde aflevering van het nieuwe seizoen VIS TV 2024  vissen Marco en Daniël op karper in de kasteelvijver van Elsloo

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062