Deze week in VIS TV bevissen Marco en Tamme de Nederrijn. Ze vissen in de zwaaikom ter hoogte van Oosterbeek. Met een lekker voertje en feeder proberen de mannen de brasem te verleiden.

Nederrijn

De Nederrijn is een aftakking van de Rijn en start bij het Bijlands kanaal en gaat bij Wijk bij Duurstede over in de Lek. De rivier stroomt niet altijd, dit heeft te maken met de afwatering vanuit Duitsland. Als er veel water af te voeren is gaan de stuwen open en gaat de rivier hard stromen. Dit is het ideale moment om hier een hengel uit te werpen. 

 

Brasem

Deze rivier heeft een zeer rijk bestand aan vis. De mannen hebben voor deze aflevering als doel de brasem te vangen. Met de feederhengel en een lekker voertje gaan ze op pad. Als er een mooie stek is gevonden, wordt er een voerplek aangemaakt en kan het nieuwe visavontuur beginnen.

 

Feederen

Feedervissen is een populaire manier van vissen in Nederland. Met de feederhengel kun je makkelijk op veel verschillende plekken komen. Je bereikt stekken die je met de vaste stok slecht kunt bevissen. Dit verhoogt de kans om iets te vangen.

 

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Leidse snoeken

Deze week gaan Daniel en Marco vissen, met doodaas, op snoek. Met het oude centrum van Leiden als decor verplaatsen de mannen de hele dag van stek om de kans op een Leidse rover zo groot mogelijk te maken.

play
Vissen op Haai!

Deze week gaan Daniel en Tamme op een wel heel bijzonder avontuur. De mannen gaan namelijk vissen op haai. In Nederland! Daarvoor reizen ze af naar de Oosterscheldekering, dit is de ideale plek om in Nederland een haai te vangen!

play
Snoekbaars op het Lauwersmeer

Marco en Tamme gaan deze week vissen op en rond het Lauwersmeer. Ze varen met de boot door de uitgestrekte natuur met als doel een mooie snoekbaars. Om deze snoekbaars te verleiden vissen de mannen met de shad.

play
Goudse brasems

Deze week gaan Daniel en Marco penvissen in het historisch centrum van Gouda. Licht bepakt met een bakje maden en een blikje mais gaan de mannen achter de brasem en voorn aan. Voor deze visserij hoppen we van stek naar stek

play
Forel op de Geul

Deze week beleven Daniel en Marco een heel bijzonder visavontuur. De mannen gaan namelijk vissen op Forel in de Geul. Dit riviertje stroomt door het prachtige Limburgse landschap.

 

Vissen op de Geul

Marco en Daniel vissen deze week op de Geul. Voor dit mooie riviertje bestaan aparte bepalingen voor sportvissers. Hengelsport op de Geul en zijbeken is uitsluitend toegestaan voor leden van één van de 12 aangesloten hengelsportverenigingen. De Geul en zijbeken zijn niet opgenomen in de landelijke lijst van viswateren en een VISpas alleen is dus niet voldoende. Voor meer informatie: https://www.vbc-geul.nl/.

 

 

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062