Deze week in VIS TV bevissen Marco en Tamme de Nederrijn. Ze vissen in de zwaaikom ter hoogte van Oosterbeek. Met een lekker voertje en feeder proberen de mannen de brasem te verleiden.

Nederrijn

De Nederrijn is een aftakking van de Rijn en start bij het Bijlands kanaal en gaat bij Wijk bij Duurstede over in de Lek. De rivier stroomt niet altijd, dit heeft te maken met de afwatering vanuit Duitsland. Als er veel water af te voeren is gaan de stuwen open en gaat de rivier hard stromen. Dit is het ideale moment om hier een hengel uit te werpen. 

 

Brasem

Deze rivier heeft een zeer rijk bestand aan vis. De mannen hebben voor deze aflevering als doel de brasem te vangen. Met de feederhengel en een lekker voertje gaan ze op pad. Als er een mooie stek is gevonden, wordt er een voerplek aangemaakt en kan het nieuwe visavontuur beginnen.

 

Feederen

Feedervissen is een populaire manier van vissen in Nederland. Met de feederhengel kun je makkelijk op veel verschillende plekken komen. Je bereikt stekken die je met de vaste stok slecht kunt bevissen. Dit verhoogt de kans om iets te vangen.

 

GERELATEERDE BERICHTEN
play
VIS TV XL 2023 aflevering 4

Aanstaande zondagochtend zie je de vierde aflevering van VIS TV XL 2023 waarin Tamme met  Klaas Winter bot vangt op het Wad. Daniël bezoekt een wedstrijdtraining aan het Beukerskanaal en Jan Willem gaat terug naar school om met basisschoolkinderen de waterkwaliteit in kaart te brengen. 

play
VIS TV XL 2023 aflevering 3

Komende zondagochtend zie je de derde aflevering van VIS TV XL 2023 waarin Marco Kraal samen met Albert Dekker achter de zeelten aan gaat in de Dordtse Biesbosch. Presentator Thom Beentjes gaat op bezoek bij een hengelbouwer en Tamme zoekt het luchtruim op om sportvissers te tellen.

play
VIS TV XL 2023 Aflevering 2

Aanstaande zondagochtend zie je de tweede aflevering van VIS TV XL 2023. Deze keer vist presentator Marco kraal samen met Pieter Beelen aan het Amsterdam Rijnkanaal op XL blankvoorns. Jan Willem zet zijn helm op en neemt een kijkje bij de aanleg van de Vismigratierivier en Tamme bezoekt een streetfishing wedstrijd in Leeuwarden.

play
VIS TV XL 2023 aflevering 1
Zit jij aanstaande zondagochtend klaar voor de eerste aflevering van VIS TV XL 2023? Deze keer vist presentator Daniël Weijers samen met Jos Leegestee op roofvis in Rotterdam. Marco Kraal gaat witvissen met Marco Gabriëls die hem een bijzonder levensverhaal vertelt en Tamme voert samen met twee BOA's een nachtelijke controle uit.
 
 
play
Leidse snoeken

Deze week gaan Daniel en Marco vissen, met doodaas, op snoek. Met het oude centrum van Leiden als decor verplaatsen de mannen de hele dag van stek om de kans op een Leidse rover zo groot mogelijk te maken.

play
Vissen op Haai!

Deze week gaan Daniel en Tamme op een wel heel bijzonder avontuur. De mannen gaan namelijk vissen op haai. In Nederland! Daarvoor reizen ze af naar de Oosterscheldekering, dit is de ideale plek om in Nederland een haai te vangen!

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062