Aanstaande zondagochtend zie je de tweede aflevering van VIS TV XL 2023. Deze keer vist presentator Marco kraal samen met Pieter Beelen aan het Amsterdam Rijnkanaal op XL blankvoorns. Jan Willem zet zijn helm op en neemt een kijkje bij de aanleg van de Vismigratierivier en Tamme bezoekt een streetfishing wedstrijd in Leeuwarden.

In Zoelen regent het pijpenstelen, maar dat weerhoudt Marco en Pieter er niet van een poging te wagen op echt grote blankvoorns waar het Amsterdam Rijnkanaal bekend om staat. Net als Marco ongeduldig wordt komt er leven in de feedertoppen en de vismaten vangen ieder wat voorns. De echt grote blijven nog uit. Als Pieter de haak zet op een zware vis slaan de zenuwen toe en voorzichtig probeert hij de vis binnen schepbereik van Marco te krijgen. 

 

Vismigratierivier

Jan Willem staat op de afsluitdijk en is benieuwd hoe de vissen hier in de toekomst van zoet- naar zoutwater en andersom zwemmen. Medewerkers van de Provincie Friesland, de Waddenvereniging en Sportvisserij Nederland werken samen aan het project van de Vismigratierivier en vertellen alles over dit bijzondere bouwwerk dat speciaal voor trekvissen gemaakt wordt. 

Vader en zoon

Tamme loopt vandaag mee met Jannes en zijn vader die mee doen aan het kampioenschap streetfishing Friesland. Met wat kleine baarsjes zijn ze vlot van de nul af, maar om in de prijzen te vallen hebben ze grote vissen nodig. Een snoek brengt natuurlijk veel centimeters op de kaart, maar die laten zich tijdens dit event lastig vangen. Benieuwd of het hen toch lukt een flinke roofvis te vangen? 

 

Kijken dus: aanstaande zondag 21 mei om 09:30 uur op RTL 7.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
VIS TV XL 2023 aflevering 4

Aanstaande zondagochtend zie je de vierde aflevering van VIS TV XL 2023 waarin Tamme met  Klaas Winter bot vangt op het Wad. Daniël bezoekt een wedstrijdtraining aan het Beukerskanaal en Jan Willem gaat terug naar school om met basisschoolkinderen de waterkwaliteit in kaart te brengen. 

play
VIS TV XL 2023 aflevering 3

Komende zondagochtend zie je de derde aflevering van VIS TV XL 2023 waarin Marco Kraal samen met Albert Dekker achter de zeelten aan gaat in de Dordtse Biesbosch. Presentator Thom Beentjes gaat op bezoek bij een hengelbouwer en Tamme zoekt het luchtruim op om sportvissers te tellen.

play
VIS TV XL 2023 aflevering 1
Zit jij aanstaande zondagochtend klaar voor de eerste aflevering van VIS TV XL 2023? Deze keer vist presentator Daniël Weijers samen met Jos Leegestee op roofvis in Rotterdam. Marco Kraal gaat witvissen met Marco Gabriëls die hem een bijzonder levensverhaal vertelt en Tamme voert samen met twee BOA's een nachtelijke controle uit.
 
 
play
Leidse snoeken

Deze week gaan Daniel en Marco vissen, met doodaas, op snoek. Met het oude centrum van Leiden als decor verplaatsen de mannen de hele dag van stek om de kans op een Leidse rover zo groot mogelijk te maken.

play
Vissen op Haai!

Deze week gaan Daniel en Tamme op een wel heel bijzonder avontuur. De mannen gaan namelijk vissen op haai. In Nederland! Daarvoor reizen ze af naar de Oosterscheldekering, dit is de ideale plek om in Nederland een haai te vangen!

play
Nederrijnse brasems

Deze week in VIS TV bevissen Marco en Tamme de Nederrijn. Ze vissen in de zwaaikom ter hoogte van Oosterbeek. Met een lekker voertje en feeder proberen de mannen de brasem te verleiden.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062