Aanstaande zondagochtend zie je de tweede aflevering van VIS TV XL 2023. Deze keer vist presentator Marco kraal samen met Pieter Beelen aan het Amsterdam Rijnkanaal op XL blankvoorns. Jan Willem zet zijn helm op en neemt een kijkje bij de aanleg van de Vismigratierivier en Tamme bezoekt een streetfishing wedstrijd in Leeuwarden.

In Zoelen regent het pijpenstelen, maar dat weerhoudt Marco en Pieter er niet van een poging te wagen op echt grote blankvoorns waar het Amsterdam Rijnkanaal bekend om staat. Net als Marco ongeduldig wordt komt er leven in de feedertoppen en de vismaten vangen ieder wat voorns. De echt grote blijven nog uit. Als Pieter de haak zet op een zware vis slaan de zenuwen toe en voorzichtig probeert hij de vis binnen schepbereik van Marco te krijgen. 

 

Vismigratierivier

Jan Willem staat op de afsluitdijk en is benieuwd hoe de vissen hier in de toekomst van zoet- naar zoutwater en andersom zwemmen. Medewerkers van de Provincie Friesland, de Waddenvereniging en Sportvisserij Nederland werken samen aan het project van de Vismigratierivier en vertellen alles over dit bijzondere bouwwerk dat speciaal voor trekvissen gemaakt wordt. 

Vader en zoon

Tamme loopt vandaag mee met Jannes en zijn vader die mee doen aan het kampioenschap streetfishing Friesland. Met wat kleine baarsjes zijn ze vlot van de nul af, maar om in de prijzen te vallen hebben ze grote vissen nodig. Een snoek brengt natuurlijk veel centimeters op de kaart, maar die laten zich tijdens dit event lastig vangen. Benieuwd of het hen toch lukt een flinke roofvis te vangen? 

 

Kijken dus: aanstaande zondag 21 mei om 09:30 uur op RTL 7.

GERELATEERDE BERICHTEN
Neem iemand mee vissen!

De Meevistoestemming is een schriftelijke toestemming voor één persoon om één dag gratis mee te mogen vissen met een VISpashouder in een landelijk ingebracht water in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren. Als lid van een aangesloten hengelsportvereniging (VISpashouder) kun je dus familie, vrienden of kennissen die geïnteresseerd zijn gratis een dag meenemen om kennis te maken met het vissen. De beste ambassadeur voor de sportvisserij ben jij!

play
VIS TV XL 2023 aflevering 8

Zondagochtend zie je de achtste en laatste aflevering van VIS TV XL 2023 waarin Jan Willem gaat roofvissen in de Oude Maas en het Wantij bij Dordrecht. Pieter Beelen gaat vissen met een schipper van een veerpont en Marco neemt Patricia Boekel mee naar de Kromme Rijn zodat zij via de MeeVIStoestemming voor het eerst kennis maakt met het vissen.

 

 

De jeugd heeft de toekomst

Misschien organiseer je als vereniging al veel leuke jeugdactiviteiten of ga je dit naar aanleiding van de uitzending voor het eerst doen: in beide gevallen helpt Sportvisserij Zuidwest Nederland je daar graag bij!

 

 

play
VIS TV XL 2023 aflevering 7

Zondagochtend zie je de zevende aflevering van VIS TV XL 2023 waarin Jan Willem gaat roofvissen in de Biesbosch. Tamme gaat ook naar de Biesbosch, maar dan om alles te weten te komen over het herintroduceren van de steur – die hier vroeger voorkwam. Thom gaat met drie verschillende WK-wedstrijdvissers op pad.

 

play
VIS TV XL 2023 aflevering 6

Zondagochtend zie je de zesde aflevering van VIS TV XL 2023 waarin Thom gaat karpervissen in Apeldoorn. Tamme gaat op Japanse wijze vissen op bittervoorn en Daniël vist in Den Haag met ouderen.

 

 

play
VIS TV XL 2023 aflevering 5

Meervaleindbaas Albert Dekker laat Jan Willem de fijne kneepjes van het vissen op meerval zien. Albert tuigt speciale meervalsystemen op en samen wachten ze tot de duisternis valt. Juist dan is de meerval actief. In het pikkedonker krijgen de mannen een mooie aanbeet, maar helaas is de vis niet gehaakt. Krijgen ze nog een tweede kans? Dat zie je zondag.

 

 

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062