Aanstaande zondagochtend zie je de tweede aflevering van VIS TV XL 2023. Deze keer vist presentator Marco kraal samen met Pieter Beelen aan het Amsterdam Rijnkanaal op XL blankvoorns. Jan Willem zet zijn helm op en neemt een kijkje bij de aanleg van de Vismigratierivier en Tamme bezoekt een streetfishing wedstrijd in Leeuwarden.

In Zoelen regent het pijpenstelen, maar dat weerhoudt Marco en Pieter er niet van een poging te wagen op echt grote blankvoorns waar het Amsterdam Rijnkanaal bekend om staat. Net als Marco ongeduldig wordt komt er leven in de feedertoppen en de vismaten vangen ieder wat voorns. De echt grote blijven nog uit. Als Pieter de haak zet op een zware vis slaan de zenuwen toe en voorzichtig probeert hij de vis binnen schepbereik van Marco te krijgen. 

 

Vismigratierivier

Jan Willem staat op de afsluitdijk en is benieuwd hoe de vissen hier in de toekomst van zoet- naar zoutwater en andersom zwemmen. Medewerkers van de Provincie Friesland, de Waddenvereniging en Sportvisserij Nederland werken samen aan het project van de Vismigratierivier en vertellen alles over dit bijzondere bouwwerk dat speciaal voor trekvissen gemaakt wordt. 

Vader en zoon

Tamme loopt vandaag mee met Jannes en zijn vader die mee doen aan het kampioenschap streetfishing Friesland. Met wat kleine baarsjes zijn ze vlot van de nul af, maar om in de prijzen te vallen hebben ze grote vissen nodig. Een snoek brengt natuurlijk veel centimeters op de kaart, maar die laten zich tijdens dit event lastig vangen. Benieuwd of het hen toch lukt een flinke roofvis te vangen? 

 

Kijken dus: aanstaande zondag 21 mei om 09:30 uur op RTL 7.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Vissen op witvis en snoek in de Biesbosch

In de alweer laatste aflevering van dit seizoen vissen Daniël en Marco op witvis en snoek in het mooie natuurgebied de Biesbosch.

play
Vissen op witvis in de polder en op het Gooimeer

In de een na laatste aflevering van het seizoen VIS TV 2024  vissen Daniël en Marco op witvis in de polder van Eemnes en daarna in het Gooimeer.

play
Vissen op zeelt in een eeuwenoud meertje in VIS TV

In de tiende aflevering van het seizoen VIS TV 2024 vissen Marco en Tamme op in Friesland op een oud meertje, waar ze zeelt proberen te vangen.

play
Vissen op bot in de Waddenzee

In de negende aflevering van het seizoen VIS TV 2024 vissen Daniël en Tamme op het wad in de buurt van Den Helder, waar ze bot proberen te vangen.

play
Bellyboaten op meerval en snoekbaars in de Dieze

 de achtste aflevering van het seizoen VIS TV 2024 – zondag 25 februari om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Daniël en Marco op snoekbaars en meerval in de Dieze.

 

play
Vissen op roofvis en witvis aan de IJssel

In de zevende aflevering van dit seizoen vissen Marco en Tamme aan de IJssel waar ze hopen barbeel en snoekbaars te vangen.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062