Komende zondagochtend zie je de derde aflevering van VIS TV XL 2023 waarin Marco Kraal samen met Albert Dekker achter de zeelten aan gaat in de Dordtse Biesbosch. Presentator Thom Beentjes gaat op bezoek bij een hengelbouwer en Tamme zoekt het luchtruim op om sportvissers te tellen.

Marco en Albert arriveren op hun zonovergoten visstek midden in de Dordtse Biesbosch. De methodfeerders liggen nog maar net in als de eerste hengel al krom trekt. Een supersterke brasem is het begin van deze bijzondere sessie. Na de brasem komen ook de zeelten op de plek en de vismaten beleven prachtige sport aan deze 'doktersvissen'.

Speciale hengels

Thom reist af naar Houten en belt aan bij hengelbouwer Kees van der Hulst. Kees maakt zogenaamde splitcane hengels. Deze hengels worden door middel van een speciale techniek uit bamboe vervaardigd. Als Thom alles heeft gezien gaan de twee naar de waterkant om de hengels uit te proberen.

Vanuit de lucht

Tamme kruipt vandaag in een klein vliegtuigje om vanuit de lucht sportvissers te tellen. Pyt Achenbach van Sportvisserij Fryslân vertelt alles over het onderzoek naar sportvissers.

Lukt het Tamme om nauwkeurig sportvissers te tellen en niet misselijk te worden?

 

Dat zie je aanstaande zondag 28 mei om 09:30 uur op RTL 7.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Vissen op brasem en winde op de Eem

In de derde aflevering van de nieuwe reeks afleveringen van het seizoen VIS TV 2024 – zondag 14 juli om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Marco en Tamme op de rivier de Eem nabij Baarn op brasem en winde.

play
Strandvissen bij Wijk aan Zee

In de tweede aflevering van de nieuwe reeks aflevering van het seizoen VIS TV 2024 vissen Marco en Nathalie op het strand bij Wijk aan Zee, waar ze platvis proberen te vangen. Voor Nathalie, bekend van De VISvrouwen, is dit haar debuut als presentatrice voor VIS TV.

play
Twaalf nieuwe aflvereringen VIS TV op de buis!

Deze zomer komen er twaalf nieuwe afleveringen van VIS TV op televisie. Stem daarom vanaf 30 juni twaalf zondagen op rij van 9.30 tot 10.00 uur af op RTL 7. In deze extra afleveringen reizen Marco Kraal, Daniël Weijers, Tamme Smit en de nieuwe presentatrice Nathalie van den Berg – bekend van De Visvrouwen – door heel Nederland op zoek naar de beste en mooiste stekken.

play
Vissen op witvis en snoek in de Biesbosch

In de alweer laatste aflevering van dit seizoen vissen Daniël en Marco op witvis en snoek in het mooie natuurgebied de Biesbosch.

play
Vissen op witvis in de polder en op het Gooimeer

In de een na laatste aflevering van het seizoen VIS TV 2024  vissen Daniël en Marco op witvis in de polder van Eemnes en daarna in het Gooimeer.

play
Vissen op zeelt in een eeuwenoud meertje in VIS TV

In de tiende aflevering van het seizoen VIS TV 2024 vissen Marco en Tamme op in Friesland op een oud meertje, waar ze zeelt proberen te vangen.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062