Komende zondagochtend zie je de derde aflevering van VIS TV XL 2023 waarin Marco Kraal samen met Albert Dekker achter de zeelten aan gaat in de Dordtse Biesbosch. Presentator Thom Beentjes gaat op bezoek bij een hengelbouwer en Tamme zoekt het luchtruim op om sportvissers te tellen.

Marco en Albert arriveren op hun zonovergoten visstek midden in de Dordtse Biesbosch. De methodfeerders liggen nog maar net in als de eerste hengel al krom trekt. Een supersterke brasem is het begin van deze bijzondere sessie. Na de brasem komen ook de zeelten op de plek en de vismaten beleven prachtige sport aan deze 'doktersvissen'.

Speciale hengels

Thom reist af naar Houten en belt aan bij hengelbouwer Kees van der Hulst. Kees maakt zogenaamde splitcane hengels. Deze hengels worden door middel van een speciale techniek uit bamboe vervaardigd. Als Thom alles heeft gezien gaan de twee naar de waterkant om de hengels uit te proberen.

Vanuit de lucht

Tamme kruipt vandaag in een klein vliegtuigje om vanuit de lucht sportvissers te tellen. Pyt Achenbach van Sportvisserij Fryslân vertelt alles over het onderzoek naar sportvissers.

Lukt het Tamme om nauwkeurig sportvissers te tellen en niet misselijk te worden?

 

Dat zie je aanstaande zondag 28 mei om 09:30 uur op RTL 7.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
VIS TV XL 2023 aflevering 4

Aanstaande zondagochtend zie je de vierde aflevering van VIS TV XL 2023 waarin Tamme met  Klaas Winter bot vangt op het Wad. Daniël bezoekt een wedstrijdtraining aan het Beukerskanaal en Jan Willem gaat terug naar school om met basisschoolkinderen de waterkwaliteit in kaart te brengen. 

play
VIS TV XL 2023 Aflevering 2

Aanstaande zondagochtend zie je de tweede aflevering van VIS TV XL 2023. Deze keer vist presentator Marco kraal samen met Pieter Beelen aan het Amsterdam Rijnkanaal op XL blankvoorns. Jan Willem zet zijn helm op en neemt een kijkje bij de aanleg van de Vismigratierivier en Tamme bezoekt een streetfishing wedstrijd in Leeuwarden.

play
VIS TV XL 2023 aflevering 1
Zit jij aanstaande zondagochtend klaar voor de eerste aflevering van VIS TV XL 2023? Deze keer vist presentator Daniël Weijers samen met Jos Leegestee op roofvis in Rotterdam. Marco Kraal gaat witvissen met Marco Gabriëls die hem een bijzonder levensverhaal vertelt en Tamme voert samen met twee BOA's een nachtelijke controle uit.
 
 
play
Leidse snoeken

Deze week gaan Daniel en Marco vissen, met doodaas, op snoek. Met het oude centrum van Leiden als decor verplaatsen de mannen de hele dag van stek om de kans op een Leidse rover zo groot mogelijk te maken.

play
Vissen op Haai!

Deze week gaan Daniel en Tamme op een wel heel bijzonder avontuur. De mannen gaan namelijk vissen op haai. In Nederland! Daarvoor reizen ze af naar de Oosterscheldekering, dit is de ideale plek om in Nederland een haai te vangen!

play
Nederrijnse brasems

Deze week in VIS TV bevissen Marco en Tamme de Nederrijn. Ze vissen in de zwaaikom ter hoogte van Oosterbeek. Met een lekker voertje en feeder proberen de mannen de brasem te verleiden.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062