Aanstaande zondagochtend zie je de vierde aflevering van VIS TV XL 2023 waarin Tamme met  Klaas Winter bot vangt op het Wad. Daniël bezoekt een wedstrijdtraining aan het Beukerskanaal en Jan Willem gaat terug naar school om met basisschoolkinderen de waterkwaliteit in kaart te brengen. 

Zeeviskampioen Klaas Winter laat Tamme de fijne kneepjes van het vissen op bot zien. De vloed brengt de vis tot vlak onder de kant en al snel heeft Klaas op beide hengels beet. Klaas draait meerdere doubletten binnen, maar dan komt er ook actie bij Tamme die de hengel flink krom trekt op een dikke bot.

Training

Daniël kijkt vandaag mee bij een wedstrijdtraining aan het Beukerskanaal. Hier zijn jeugdtalenten Keano en Josanne hun wedstrijdskills aan het perfectioneren zodat ze optimaal kunnen presteren tijdens de wedstrijd. De een na de andere kolblei belandt in het net en ook Daniël neemt plaats op de zitkist om even te proeven aan deze visserij.

Terug naar school

Jan Willem onderzoekt samen met Wim Zweep en een basisschoolklas de waterkwaliteit van een water. Ook vissen geven een goede indicatie van de waterkwaliteit dus wordt er met een electrisch visapparaat vis gevangen, op naam gebracht en daarna gemeten. Uiteindelijk wordt er met alle gegevens die vandaag opgevist zijn een advies bij de gemeente neergelegd.

 

Kijken dus aanstaande zondag 4 juni om 09:30 uur op RTL 7.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Vissen op witvis en snoek in de Biesbosch

In de alweer laatste aflevering van dit seizoen vissen Daniël en Marco op witvis en snoek in het mooie natuurgebied de Biesbosch.

play
Vissen op witvis in de polder en op het Gooimeer

In de een na laatste aflevering van het seizoen VIS TV 2024  vissen Daniël en Marco op witvis in de polder van Eemnes en daarna in het Gooimeer.

play
Vissen op zeelt in een eeuwenoud meertje in VIS TV

In de tiende aflevering van het seizoen VIS TV 2024 vissen Marco en Tamme op in Friesland op een oud meertje, waar ze zeelt proberen te vangen.

play
Vissen op bot in de Waddenzee

In de negende aflevering van het seizoen VIS TV 2024 vissen Daniël en Tamme op het wad in de buurt van Den Helder, waar ze bot proberen te vangen.

play
Bellyboaten op meerval en snoekbaars in de Dieze

 de achtste aflevering van het seizoen VIS TV 2024 – zondag 25 februari om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Daniël en Marco op snoekbaars en meerval in de Dieze.

 

play
Vissen op roofvis en witvis aan de IJssel

In de zevende aflevering van dit seizoen vissen Marco en Tamme aan de IJssel waar ze hopen barbeel en snoekbaars te vangen.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062