Misschien organiseer je als vereniging al veel leuke jeugdactiviteiten of ga je dit naar aanleiding van de uitzending voor het eerst doen: in beide gevallen helpt Sportvisserij Zuidwest Nederland je daar graag bij!

 

 

Medewerker jeugd en evenementen Stein Timmers is hiervoor het aanspreekpunt binnen onze organisatie. Samen met de ondersteuning van de jeugdcommissie van Sportvisserij Zuidwest Nederland stelt hij ieder jaar een jeugdactiviteiten-kalender op. Bekijk ‘m hier! In deze kalender staan ook draaiboeken, zodat je een algemene indruk krijgt van de verschillende activiteiten.

Wil je contact met Stein? Mail dan naar steintimmers@sportvisserijzwn.nl

Wat we voor jouw vereniging kunnen doen

Ben je enthousiast geworden om meer te gaan doen voor de jeugd, maar weet je niet goed hoe te beginnen? Een mooie start is bijvoorbeeld het organiseren van een Jeugd Kijk en Doe dag. Een leuke, laagdrempelige activiteit om de jeugd kennis te laten maken met alles wat met sportvissen te maken heeft. Tijdens zo’n dag kun je bijvoorbeeld leren hoe kinderen een tuigje kunnen maken, hoe ze het beste hun hengel in kunnen gooien en hoe je verantwoord met een gevangen vis omgaat.

Sportvisserij Zuidwest Nederland kan helpen met nadenken over een draaiboek voor de dag; wanneer plan je welke activiteit in? Hoeveel vrijwilligers heb je dan nodig? Etc.

Ook kunnen we helpen met het faciliteren van spullen. Onze speciaal voor jeugdactiviteiten ingerichte bus komt dan langs met al benodigde spullen voor een geslaagde dag.

Fonds Stimulering Jeugdwerk

Wil je graag iets voor de jeugd organiseren, maar heb je hier wat extra financiële middelen voor nodig? Daarvoor heeft Sportvisserij Zuidwest Nederland het Fonds Stimulering jeugdwerk. Om in aanmerking te komen voor een subsidie uit dit fonds moet je als vereniging aan een aantal voorwaarden voldoen. In de regeling is beschreven wat die voorwaarden zijn en hoe je een subsidie kunt aanvragen. Bezoek onze website als je hier meer over wilt weten.

Meer zichtbaarheid van je jeugdactiviteiten via Sjors Sportief

Organiseert jouw vereniging al allerlei leuke jeugdactiviteiten, maar valt het aantal deelnemers soms tegen? Maak je activiteiten en je vereniging zichtbaarder voor jeugd door een registratie bij Sjors Sportief. Dé manier om je vereniging onder de aandacht te brengen bij de lokale basisscholen.

Sjors Sportief maakt alle sportieve en creatieve aanbieders uit een gemeente zowel online als in een boekje zichtbaar voor kinderen tot 12 jaar. Zij kunnen zich het hele jaar door online inschrijven voor leuke kennismakingsactiviteiten.

Je kunt je vereniging registreren op de website van Sjors Sportief. Hier staat duidelijk uitgelegd hoe de registratie en aanmelding van een activiteit in zijn werk gaat.

Nu registreren!

GERELATEERDE BERICHTEN
Neem iemand mee vissen!

De Meevistoestemming is een schriftelijke toestemming voor één persoon om één dag gratis mee te mogen vissen met een VISpashouder in een landelijk ingebracht water in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren. Als lid van een aangesloten hengelsportvereniging (VISpashouder) kun je dus familie, vrienden of kennissen die geïnteresseerd zijn gratis een dag meenemen om kennis te maken met het vissen. De beste ambassadeur voor de sportvisserij ben jij!

play
VIS TV XL 2023 aflevering 8

Zondagochtend zie je de achtste en laatste aflevering van VIS TV XL 2023 waarin Jan Willem gaat roofvissen in de Oude Maas en het Wantij bij Dordrecht. Pieter Beelen gaat vissen met een schipper van een veerpont en Marco neemt Patricia Boekel mee naar de Kromme Rijn zodat zij via de MeeVIStoestemming voor het eerst kennis maakt met het vissen.

 

 

play
VIS TV XL 2023 aflevering 7

Zondagochtend zie je de zevende aflevering van VIS TV XL 2023 waarin Jan Willem gaat roofvissen in de Biesbosch. Tamme gaat ook naar de Biesbosch, maar dan om alles te weten te komen over het herintroduceren van de steur – die hier vroeger voorkwam. Thom gaat met drie verschillende WK-wedstrijdvissers op pad.

 

play
VIS TV XL 2023 aflevering 6

Zondagochtend zie je de zesde aflevering van VIS TV XL 2023 waarin Thom gaat karpervissen in Apeldoorn. Tamme gaat op Japanse wijze vissen op bittervoorn en Daniël vist in Den Haag met ouderen.

 

 

play
VIS TV XL 2023 aflevering 5

Meervaleindbaas Albert Dekker laat Jan Willem de fijne kneepjes van het vissen op meerval zien. Albert tuigt speciale meervalsystemen op en samen wachten ze tot de duisternis valt. Juist dan is de meerval actief. In het pikkedonker krijgen de mannen een mooie aanbeet, maar helaas is de vis niet gehaakt. Krijgen ze nog een tweede kans? Dat zie je zondag.

 

 

play
VIS TV XL 2023 aflevering 4

Aanstaande zondagochtend zie je de vierde aflevering van VIS TV XL 2023 waarin Tamme met  Klaas Winter bot vangt op het Wad. Daniël bezoekt een wedstrijdtraining aan het Beukerskanaal en Jan Willem gaat terug naar school om met basisschoolkinderen de waterkwaliteit in kaart te brengen. 

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062